Theo ten Wolde.
Theo ten Wolde. Monique Branse

Verschilmakers: ‘Ik doe alleen wat ik leuk vind’

23 mei 2023 om 08:04 Maatschappelijk

Verschilmakers. Mensen met een tomeloze inzet die het verschil maken in de gemeente Nunspeet. En dat wordt zeer op prijs gesteld en gewaardeerd. In deze terugkerende rubriek maken we kennis met de grote verscheidenheid aan mensen, hun activiteiten en hun betrokkenheid en passie. Dit keer het verhaal van Theo ten Wolde, van het Vierhouter Koor.

Monique Branse

Het Vierhouter Koor is een enthousiast koor met momenteel 46 leden die uit Vierhouten, Nunspeet en Elspeet komen. Wekelijks wordt er onder leiding van dirigent Sander Worrell geoefend in het Dorpshuis in Vierhouten. Het repertoire is modern met muziek van Abba, The Beatles, Tom Parker en Verdi. Denk aan nummers als: With A Little Help From My Friends, Living Doll, the Way Old Friends Do, het Dorp, the Sound of Silence en het vrolijke Afrikaanse lied Hakuna Matata. 

Het Vierhouter Koor heeft net een bijzonder optreden achter de rug met cabaretier Ernest Beuving op 12 mei. Theo: “Het was een feest en dat smaakt zeker naar meer. De 3 avonden dat we met Ernest geoefend hebben was een beleving, zeker de 3e helft. Het Koor is eigenlijk gewoon heel leuk. Door het enthousiasme van mijn schoonzus zijn we erbij gekomen. Ik dacht we gaan een keer kijken, is het niets, dan is het ook goed. Maar we kwamen gelijk in een warm bad terecht en als geboren Vierhouten zag ik ook weer oude maten terug. Zet ons allen bij elkaar met een goede dirigent en je krijgt een Koor. Met de mannen van het Koor hebben we puur voor de lol een Shanty Koor(tje) erbij. We genieten als Vierhouter Koor misschien nog wel het meest van de vriendschap, het oefenen en daarna blijven plakken met een hapje en drankje”.

Technische commissie. Ik heb het nooit gedaan, dus ik denk dat ik het kan. Theo: “Ik ben altijd bezig met techniek. Ben ik er niet mee bekend, dan zoek ik het uit. Zoom tijdens Covid, zingen met autocue. Uiteindelijk kom je een eind met gezond verstand. Ik ben en blijf een techneut, behoorlijk leer- en nieuwsgierig. Maar het moet wel goed zijn. Je doet het tenslotte voor het Koor. Het is allemaal niet zo moeilijk, gewoon iets doen wat goed is voor het Koor en/of de leden. Ik heb de tijd en vind het leuk. Ik doe alleen datgene dat ik leuk vind, soms misschien iets te veel”.

Net als de vele andere Verschilmakers, ze willen geen applaus. Jann van Vonno,van het Vierhouter Koor: “Theo is bij ons een echte verschilmaker! Zijn inbreng op de achtergrond, bij het reilen en zeilen is cruciaal. Hij is een grote steunpilaar voor ons. Hij kent de geschiedenis van ons Koor en is zeer betrokken en denkt altijd in oplossingen. Zo diepte hij tijdens Covid uit zijn archief allerlei filmpjes, foto’s en opname op en die werden vertoond tijdens de online zoom bijeenkomsten tijdens Covid. In deze rare tijd zijn wij met elkaar verbonden gebleven en zijn niemand kwijt geraakt. Hij heeft zich ingezet voor een CO2-meter en goede luchtafzuiging en zo konden we na verloop van tijd weer bij elkaar oefenen, als vanouds”.

Info: www.vierhouterkoor.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie