Afbeelding
Wijnand Kooijmans

Brandweerkorpsen strijden in Nunspeet om de eer de beste van Nederland te worden

24 september 2023 om 10:15 Maatschappelijk

Een onder een vrachtwagen bekneld geraakte vrouw, een hard wegrennende brandstichter en een in brand staande vrachtwagen. Onderdelen van de landelijke brandweerwedstrijd op het terrein van transportbedrijf Van de Put in Nunspeet. Vijf korpsen streden om de eer de beste van Nederland te worden. Met de brandweer Nunspeet als gastheer en met als deelnemers verder onder meer de ambulancedienst en politie. Het team van Linschoten uit de provincie Utrecht pakte de winst.

Wijnand Kooijmans

Loeiende sirenes kondigen de komst van de korpsen aan waarna onmiddellijk aan de slag moet worden gegaan. Een wegrennende vrouw schoot agenten en brandweerlieden aan met de angstkreet dat een collega bekneld was geraakt. Een waarnemer van het strijdende korps nam de situatie in ogenschouw om vervolgens met een plan te komen hoe de vrouw te bevrijden. Het mag wellicht voor een buitenstander lang lijken te duren, maar de praktijk maakt dat er uiterst zorgvuldig te werk moet worden gegaan. Zo moeten de wielen van de vrachtwagen worden gezekerd om te voorkomen dat er nog meer slachtoffers vallen. Na enige tijd schiet ambulancepersoneel de brandweer te hulp en kan de vrouw worden gered.

De toeschouwers buiten horen ineens een harde knal en zien een verdacht persoon wegrennen bij een vrachtwagen waaruit ineens rook tevoorschijn komt. Twee in de buurt zijnde agenten rennen achter de verdachte aan en werken hem tegen de grond om vervolgens af te voeren. Even later arriveert de brandweer. Waarnemers nemen de situatie in ogenschouw voor de aanvalsploeg het sein kan worden gegeven te gaan blussen.

Onder de toeschouwers onder meer burgemeester Céline Blom van de gemeente Nunspeet. Ze is er trotst op dat het korps Nunspeet deze wedstrijd mag organiseren.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie