Alles klaarzetten voor de sportlustshow.
Alles klaarzetten voor de sportlustshow. Kleindierenvereniging Ons Ideaal

Toewijding en passie bij Kleindierensportvereniging Ons Ideaal

5 oktober 2023 om 15:30 Maatschappelijk Tips van de redactie

Zorgen voor en met elkaar. De gemeente Nunspeet kent veel inwoners die zich inzetten voor een ander. In deze terugkerende rubriek maken we kennis met deze betrokken mensen, zowel jong als oud(er) en alles daartussenin. Dit keer een gesprek met Patricia Kluin, secretaris bij Kleindierensportvereniging Ons Ideaal.

Kleindierensportvereniging Ons Ideaal is opgericht in 1944 en is er voor de liefhebbers en fokkers van Hoenders, Dwerghoenders, sier- en watervogels, sierduiven, konijnen, cavia’s en kleine knagers in Nunspeet en omstreken. Er zijn ongeveer 60 fokkers en in totaal 156 leden. De vereniging organiseert jaarlijks terugkerende tentoonstellingen en nemen ook deel aan andere landelijke tentoonstellingen. 

Kleindierensportvereniging Ons Ideaal houdt op 18, 19 en 20 oktober een Sportlustshow. Doel van de Sportlustshow is dat fokkers hun ras kunnen laten keuren om zo te weten of zij op de goede weg zijn met het ras. Patricia: “Iedereen die geïnteresseerd is, is van harte welkom om langs te komen. Dit jaar houden de Sportlustshow voor de eerste keer bij Kwekerij De Bloemenkampen op de Hullerweg 120 in Nunspeet. Circa 150 dieren zullen hier worden tentoongesteld. Het is bijzonder om te zien dat er van sommige rassen konijnen nog maar 5 fokkers zijn in Nederland. Je kunt op de show van alles tegenkomen van een Vlaamse Reus van 8 kilo tot een Pooltje van 1 kilo. Ook duivensoorten als de Vredesduif en de Tambourijn, die niet veel meer worden gehouden. De show is gratis toegankelijk en de leden verstellen je graag meer over de dieren en hun passie.” 

Patricia: “Voor mij is het puur de ontspanning. Ik ben met dieren opgegroeid en ook in de vereniging meegegroeid. Na een lange dag is het ontspanning om de dieren eten te geven, te verzorgen en bij hun te zijn. Gelukkig helpen mijn ouders mee en ook mijn zoontje geniet van al beestenbende. Met alleen al het schoonmaken van alle konijnen hokken (65 stuks) zijn we al 1,5 uur bezig per dag. En dan nog de kippen en de tropische vogels. Je bent er dag en nacht bij betrokken”

Wat betekent de vereniging voor Patricia? Patricia: “Als baby ging ik al mee naar de vereniging. In 2009 kreeg ik mijn eerste cavia en dan begint het. Ik ben één van de jongeren in de vereniging. Wij hebben jeugdleden tot 17 jaar en ons oudste lid is 90 jaar. Het is de ontspanning thuis en de enorme gezelligheid en vriendschap op de vereniging. Je voelt je thuis. Vanaf 2019 ben ik betrokken als tentoonstelling secretariaat en vanaf 2021 verzorg ik ook het algemene secretariaat. Best druk maar ik doe het met veel plezier. We staan ook voor elkaar klaar. Welke vraag dan ook, of uitdaging, we denken met elkaar mee en helpen elkaar en je kunt van elkaar leren”.

Samen met de leden kijkt Patricia uit naar de Sportlustdagen. Je bent welkom op woensdag 18 oktober van 20.00 tot 22.00 uur) en donderdag 19 oktober van 10.00 tot 20.00 uur en de vrijdag de 20 oktober van 10.00 tot 15.00 uur. Meer informatie? Neem dan een kijkje op www.onsideaal.net.


Monique Branse

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie