Afbeelding
Marjon van Rooij-Vermeegen

Vrolijk gekleurde theedoeken tijdens de Eibertjes Zomermarkt

Mensen

NUNSPEET Struinend over de Eibertjes Zomermarkt kunnen bezoekers hun hart ophalen. Ruim 70 marktkramen met koopwaar voor elk wat wils. Winkeliers hebben winkelwaar sierlijk uitgestald en er is van alles te koop op het gebied van zonnebrillen, sieraden, dekbedovertrekken en honingproducten.

Tussen dit alles in staat één marktkraam die je als bezoeker niet kan ontgaan: de kleurrijke kraam van Bea Khaoua-Hoogstede. Theedoeken in alle kleuren van de regenboog vormen het decor van haar marktkraam. Toch zijn de theedoeken niet het product waar het in de kraam van Bea om gaat. Wat er vanuit deze kleurrijke plek vooral verkocht wordt, zijn de schoonmaakproducten van JEMAKO.

DEMONSTRATIE Bea Khaoua-Hoogstede vertelt over haar passie: ,,Het begon in 2003 met een thuispresentatie van het product bij een schoonzus. Ik werd daarvoor uitgenodigd en ging erheen. Er werd gedemonstreerd hoe een doek, gedrenkt in slechts alleen water een raam streeploos schoonmaakte. Er vanuit gaande dat dit alleen maar mogelijk is tijdens een demonstratie maar thuis nooit zou lukken, kocht ik een doek. En warempel, thuis bleek ik ineens streeploos mijn ramen te kunnen wassen! En daarmee was mijn interesse voor de producten van JEMAKO gewekt.”

DUURZAME PRODUCTEN Niet veel later werd Bea verkoper van JEMAKO producten en is zij zelf thuispresentaties gaan houden. Bea vertelt verder: ,,Nu bijna 20 jaar later, ben ik alleen nog maar enthousiaster over de producten, doordat ik ondertussen gezien heb hoe goed het werkt en dat de materialen echt lang meegaan. Hoge concentraties schoonmaakmiddel in een flacon, betekent dat er minder nodig is om iets te reinigen. Schoonmaakdoeken gaan lang mee. Kortom, er is sprake van duurzame producten en minder afval”. Met deze combinatie van factoren verkoopt Bea vanuit haar passie producten.

MARKTGEZIN Het gezin waar Bea in opgroeide was een marktgezin. Haar ouders stonden vroeger met een aardappelen-, groente- en fruitkraam op de markt. ,,Als kind vond ik het heerlijk om met mijn ouders in de kraam op de markt te staan”, vertelt ze. ,,Daar zal de kiem gelegd zijn, dat ik het als volwassene fijn vind om in de zomermaanden een kraam in te mogen richten op een aantal braderieën, waaronder de Eibertjes Zomermarkt”.

Hoewel de aanname is, dat mensen bij een temperatuur van 25 graden niet direct aan het huis schoonmaken denken, wordt de kraam van Bea goed bezocht. Voor wie inmiddels nieuwsgierig geworden is naar de duurzame producten van JEMAKO, de vrolijk gekleurde marktkraam van Bea is ook de laatste twee Eibertjes Zomermarkten (9 en 16 augustus) te bezoeken.

Marjon van Rooij-Vermeegen

advertentie
advertentie
Afbeelding
Duo-expositie van lokale kunstenaars in Veluvine Nunspeet 4 uur geleden
Afbeelding
Meer aandacht voor archeologisch verleden van Nunspeet en Veluwe 8 uur geleden
Afbeelding
Terug in de tijd: VVV al sinds 1910 voor toeristen 23 sep, 09:30
Afbeelding
Kop van Jut COLUMN 23 sep, 09:00
Afbeelding
Leger des Heils zoekt collectanten in Nunspeet 23 sep, 08:30
Afbeelding
Gratis vakantie voor kinderen in Vierhouten 23 sep, 08:00
Afbeelding
Kulturhus organiseert feestelijke activiteiten in Week van de Ontmoeting 22 sep, 10:00