Emily is beroepsfotografe en zelfstandig ondernemer.
Emily is beroepsfotografe en zelfstandig ondernemer. Emily Niebeek

Emily (27) trekt ondernemerskar van Nunspeet Onderneemt Samen

Mensen

Met ingang van 1 december wordt Nunspeet Onderneemt Samen geleid door de 27-jarige Emily Niebeek. De leden spraken recent het volste vertrouwen in haar uit. De volbloed Nunspeetse, die als beroepsfotografe het ondernemen in het hart heeft, constateert dat de vereniging flinke stappen maakt.

“We hebben de afgelopen maanden circa tien nieuwe leden ingeschreven. Mijn voorganger Cor Bouw heeft in anderhalf jaar een solide basis neergelegd. We hebben daarmee een periode afgesloten waarin ons cement een beetje los zand was.

Ik heb in de paar maanden dat ik bestuurslid ben gemerkt dat iedereen binnen de club is gefocust op samenwerking. Alleen op die manier kunnen we een steentje bijdragen aan het behoud van ons mooie dorp.”

Ze zegt het enkele uren voordat de (bestuurs)leden samenkomen om cadeautjes in te pakken voor de Sinterklaasintocht op zaterdag 19 november. Het is een samenwerkingsvorm met Nunspeet uit de Kunst. Die optocht begint om half twee op de Stationslaan, arriveert om half drie op het marktplein en houdt daar de kinderen tot een uur of vier bezig.

“Ons bestuur komt om de week vroeg op de woensdagochtend samen om plannen te maken, te evalueren en dingen op te lossen. Iedereen is dan weer op tijd in de zaak om de deuren te openen.”

Een andere activiteit die de aandacht vraagt is de Kerstmarkt op 17 december in het centrum. Begin december wordt het beeld van Eibertje op de plek tegenover de oude Rabobank in gebruik genomen.

“Ik ben er trots op hoe we er in Nunspeet samen de schouders onder zetten om leegstand het hoofd te bieden en problemen te tackelen. Er is een goede samenwerking met de gemeente op gang gekomen. Het dorp nog wat mooier maken dan met bloembakken waarvoor de gemeente subsidie verleende. De verlichting hebben de ondernemers uit eigen zak bekostigd. Misschien dat de gemeente ons op dat vlak ook nog kan ondersteunen”, is de wens van de kersverse voorzitter. Ze heeft zich als fotografe onder de naam Momenten Fotografie gespecialiseerd in het vastleggen van afscheid. Toegespitst op jong overleden kindjes. Een facet dat diep aan het gevoel raakt. Ze weet als geen ander welke moeilijkheden er ontstonden voor ondernemers die in coronatijd een winkel openden, maar vocht zich moedig uit die situatie.

De bestuursleden hebben allemaal een afgebakende taak en weten zich gesteund door diverse commissies. Emily :”Ik zie het als mijn taak om de leden met elkaar te verbinden. Ik ben altijd bereikbaar voor hen.” Het laat zich verstaan dat ze daarvoor waardering oogst want als ZZP’er en moeder van twee jonge kinderen heeft ze de handen vol.

Cor Bouw denkt dat zij met haar sprankelende aanpak Nunspeet Onderneemt Samen nieuwe impulsen kan geven.

Emily is zich bewust dat ze een sprong in het diepe maakt, maar ze kan in ieder geval steunen op een fotografisch geheugen.

Dick van der Veen

advertentie
advertentie
Afbeelding
Midwinterwandeling samen met Veluwse midwinterhoornblazers 7 uur geleden
Afbeelding
Kritiek van commissie op onderhoud begraafplaatsen in gemeente 9 uur geleden
Afbeelding
Wie helpt VluchtelingenWerk Nunspeet? 10 uur geleden
Afbeelding
Gemeente Nunspeet hengelt Nederlands Kampioenschap Tijdrijden binnen 13 uur geleden
Afbeelding
Moed= angst + actie COLUMN 13 uur geleden
Afbeelding
Authentieke Ierse danskerstshow in theater Veluvine 7 dec, 18:00
Afbeelding
‘Is geheim, kan niks zeggen’ Politieke analyse 7 dec, 15:00