Afbeelding
Gemeente Nunspeet

Burgemeester reikt Koninklijke Onderscheiding uit aan Woutje Mulder-van de Beek voor toewijding aan gemeenschap

14 september 2023 om 14:26 Mensen

Burgemeester Céline Blom heeft afgelopen middag een Koninklijke Onderscheiding (Lid in de Orde van Oranje Nassau) aan mevrouw Woutje Mulder-van de Beek uit Nunspeet uitgereikt. Dit vond plaats tijdens een bijeenkomst in WOC De Binnenhof.

Mevrouw Mulder was een van de gedecoreerden van de Algemene Gelegenheid op 26 april, maar kon door verhindering daar niet bij zijn. Zij is op 26 april wel geïnformeerd over haar koninklijke onderscheiding en kreeg deze vandaag uitgereikt.

Woutje Mulder-van de Beek (77 jaar) is sinds 1990 bij De Ontmoeting in Nunspeet actief als organisator van verschillende activiteiten en als pastoraal begeleider. Zij zorgt ervoor dat mensen die niet zo zichtbaar zijn (met name nieuwkomers) zichtbaar gemaakt worden en zet mensen in hun eigen kracht. Momenteel speelt zij een rol via ‘Nunspeet biedt onderdak’, een organisatie die de werkzaamheden rond (Oekraïense) vluchtelingen in Nunspeet coördineert. 

Voor Amnesty International, afdeling Nunspeet, was zij actief van 2004 tot 2016. Als secretaris/voorzitter van Stichting Mozaïek (Multiculturele Vrouwengespreksgroep Nunspeet) heeft mevrouw Mulder zich ingezet van 2007 tot 2021. Zij was en is nog steeds voor een groot gedeelte de motor achter de organisatie van deze bijeenkomsten. 

Mevrouw Mulder is in haar functie de verbinder geweest die de verschillende welzijnsorganisaties in de gemeente Nunspeet wist te betrekken bij de noden en behoeften van nieuwe inwoners en met name die van de vrouwen. Zij wordt omschreven als iemand die als geen ander verbinding weet te leggen, een luisterend oor heeft voor allen en onvermoeibaar is in het zoeken naar oplossingen en ook om daarbij actief te helpen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie