Afbeelding
Arnold Bergmans

Feestelijke dag voor koeien en boeren in Doornspijk op de Veluwe

15 april 2024 om 12:09 Natuur en milieu

Op een prachtige middag klokslag 14.00 uur in Doornspijk op de Veluwe werd een langverwachte gebeurtenis werkelijkheid: 65 koeien mochten na maanden van binnenverblijf eindelijk weer de frisse buitenlucht in. De eigenaar, Bert van Zeeberg, had deze mooie activiteit slim in kaart gebracht en ‘s ochtends gepromoot bij RTV Nunspeet, wat zorgde voor mooie reclame voor zijn boerderijwinkel die goed werd bezocht door vele gezinnen.

Arnold Bergmans

Met opwinding en gejoel begon de middag op de boerderij, waar boeren en boerinnen druk bezig waren met de laatste voorbereidingen. De koeien, die de wintermaanden in de warmte van de stal hadden doorgebracht, leken te voelen dat er iets speciaals op komst was. Hun ongeduld was voelbaar terwijl ze heen en weer liepen, wachtend op het moment van bevrijding.

Toen de deuren eindelijk opengingen, stroomden de 65 koeien naar buiten, hun hoeven trappelend van opwinding. De bries streelde hun vacht en de zon verlichtte hun gezichten terwijl ze genoten van hun eerste dag buiten. Sommigen sprongen zelfs van vreugde, terwijl anderen meteen begonnen te grazen op het malse gras dat hen omringde.

Ook de omwonenden waren enthousiast over deze gebeurtenis. Sommigen waren speciaal naar de boerderij gekomen om het schouwspel te aanschouwen. Kinderen renden, lachend en roepend van plezier. Het was een viering van de band tussen mens en dier, en van de schoonheid van het leven op het platteland.

Op de boerderij heerste een feestelijke sfeer. Na twee uur een dag vol vreugde keerden de koeien langzaam terug naar de stal, verzadigd en tevreden. De herinnering aan deze bijzondere dag zal nog lang voortleven, en de boerderij van Bert van Zeeberg zal in de herinnering van velen geassocieerd worden met dit prachtige schouwspel op de Veluwe.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie