Een aantal van de verantwoordelijk wethouders.
Een aantal van de verantwoordelijk wethouders.

Samenwerking gemeenten over verminderen energieverbruik

17 maart 2023 om 08:22 Natuur en milieu

De gemeenten Oldebroek, Elburg en Nunspeet blijven samenwerken met Hattem, Harderwijk, Ermelo en Putten als het gaat om concrete projecten die structureel bijdragen aan onder meer het verminderen va het energieverbruik in de bebouwde omgeving en de industrie. Hierdoor vermindert de uitstoot van CO2 dat het gezamenlijke doel is van de gemeenten.

Door de partijen is de regionale samenwerkingsagenda Noord-Veluwe CO2 reductie hiertoe ondertekend. De agenda wordt om de twee jaar vernieuwd. Voorzitter van de samenwerking op het gebied van duurzaamheid is wethouder Beerd Flier van de gemeente Oldebroek. “We blijven samenwerken om grote regionale opgaven en projecten, zoals de regionale energiestrategie, het isolatieprogramma en de warmtetransitie goed aan te kunnen pakken. Daarnaast werken we ook integraal samen op andere beleidsterreinen, zoals economie en verkeer.”

Een belangrijk doel van de samenwerking is om de opgaven die een grote ruimtelijke impact hebben met elkaar af te stemmen. Bijvoorbeeld over een windproject aan de gemeentegrens en ook de aansluiting daarvan op het energienetwerk. “Door samen te werken zijn we ook een sterke gesprekspartner in de afstemming met Rijk en provincie.”

De samenwerking maakt het mogelijk dat elke gemeente met beperkte beschikbare capaciteit bredere doelen en plannen kan realiseren.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie