Foto ter illustratie
Foto ter illustratie Shutterstock

Recreatieve bestemming verdwijnt van oud vakantiepark Landrust in Hulshorst

1 december 2022 om 10:50 Nieuwbouw

De bestemming recreatie verdwijnt definitief van het voormalige vakantiepark Landrust aan de Harderwijkerweg in Hulshorst. De gemeenteraad wordt voorgesteld het bestemmingsplan vast te stellen waarin dit wordt geregeld.

Wijnand Kooijmans

Het park is aangekocht door de gemeente Nunspeet, onder meer om een eind te maken aan de permanente bewoning. Bovendien had het park op basis van het project vitale vakantieparken geen toekomst meer als het gaat om een bedrijfsmatige exploitatie.

Op het terrein zijn nu nog aanwezig de voormalige bedrijfswoning, de receptie, een aantal stacaravans/recreatiewoningen en een aantal bijgebouwen. Deze bebouwing gaat gesloopt worden. Hiervoor in de plaats mag de eigenaar een nieuwe zelfstandige burgerwoning met een bijgebouw realiseren. De woning komt in het oostelijk deel, de werkschuur in het westelijk deel. Ontsluiting vindt plaats via een al bestaande uitrit op de Harderwijkerweg. Er is voldoende ruimte om op eigen terrein te parkeren.

Langs de zuidzijde van het nieuwe woonperceel wordt een ‘groene scheiding’ aangelegd. De aanwezige beplanting aan de oostzijde van het perceel blijft gehandhaafd. Binnen de wijziging van het bestemmingsplan kan aan alle regels worden voldaan als het gaat om een goede ruimtelijke ordening. Tijdens de periode dat het ontwerp bestemmingsplan ter inzage heeft gelegen zijn geen bezwaren ingediend. 

Een deel van het terrein van het voormalige vakantiepark wordt momenteel gebruikt voor de huisvesting van vluchtelingen uit de Oekraïne. Dit voor een maximale periode van vijf jaar. Het terrein is destijds aangekocht om hier sportvoorzieningen te realiseren, zoals eventueel een extra veld voor de voetbalvereniging Hulshorst.

Daarnaast zijn er plannen  voor de komst van een skeelerbaan/ijsbaan die gebruikt kan worden door de ijsclub Hulshorst die in 2023 het 30-jarig bestaan viert. De raad heeft het gereserveerde geld ingetrokken.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie