Afbeelding
Pixabay

Gemeente Nunspeet verkoopt grond voor bouw 22 sociale koopwoningen

31 mei 2023 om 09:00 Nieuwbouw

Met het zetten van een handtekening heeft wethouder Jaap Groothuis van de gemeente Nunspeet de verkoop van gronden voor de bouw van 22 sociale koopwoningen bekrachtigd in het gebied van de voormalige Kijktuinen. De woningen gaan gebouwd worden door Van Klompenburg. Namens hen werd de overeenkomst getekend door Jaap van Es.

De woningen mogen niet meer gaan kosten dan 265.000 euro vrij op naam. Door zes bouwdrijven was ingeschreven op het project. Deze werden daarna beoordeeld door de gemeente. Onder meer werd gekeken naar de stedenbouwkundige inpassing binnen het totale plan voor de Kijktuinen. 

Maar ook naar de toegankelijkheid van de woningen voor mensen met een lokale binding, de geschiktheid van de woningen voor starters (mensen die voor het eerst een beroep doen op de woning), de natuurinclusiviteit en de waarborgen voor een goede bouw. Ook is gekeken naar de koopsom. Op basis van deze criteria kwam het Nunspeetse bouwbedrijf met de hoogste score uit de bus. 

Vanaf begin juni is informatie over het project te vinden op: dewildkansel-nunspeet.nl. Wie interesse heeft voor een woning kan zich via deze website melden. Wethouder Jaap Groothuis is blij met de overeenkomst. “De vraag naar een huis is nog altijd groter dan het huidige aanbod. Met deze stap komt voor een grote groep woningzoekenden een eigen huis weer een stap dichterbij.”

Omnia levert binnenkort 22 sociale huurwoningen op. Daarnaast worden onder meer nog 22 middenhuurwoningen gerealiseerd. Dit als gevolg van een grondruil met de eigenaar van een terrein aan de Kerkendriest. Dat wilde de gemeente graag in eigendom krijgen om de grond beschikbaar te hebben voor het toestaan van toekomstige ontwikkelingen in het centrum van Nunspeet. Ook komen er nog tien CPO woningen en zeven laag-ampèrewoningen.

Wijnand Kooijmans

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie