Diana van de Vosse en Jan Pluim van het Dorpshuis
Diana van de Vosse en Jan Pluim van het Dorpshuis Monique Branse

70 jaar Dorpshuis: ‘In september willen we dit groot vieren’

19 januari 2023 om 08:04 Overig

Verschilmakers. Mensen met een tomeloze inzet die het verschil maken in de gemeente Nunspeet. En dat wordt zeer op prijs gesteld en gewaardeerd. In deze terugkerende rubriek maken we kennis met een grote verscheidenheid aan mensen, hun activiteiten en hun betrokkenheid en passie. Dit keer het verhaal van Diana van de Vosse en Jan Pluim van het Dorpshuis Horsterhoek Vierhouten.

Het Dorpshuis Horsterhoek is de plek waar veel verenigingen samenkomen zoals bijvoorbeeld Het Popkoor4Houten, Vierhouter Koor, Rotary Nunspeet 4Woods, Stichting Zomer & Winterdienst, Biljartvereniging ‘Tot Ons Genoegen’ en waar veel activiteiten worden georganiseerd zoals sjoelen, klaverjassen, bijeenkomsten Vrouwenkring, bridge, cabaretgroep, het buren- en creacafé en Tai Chi. 

Alle Vierhouters jong en oud, kunnen elkaar in het Dorpshuis ontmoeten. Op vrijdag avond is er een vrije inloop, even een praatje en drankje als aftrap voor het weekend. Natuurlijk zijn ook mensen van buiten Vierhouten welkom

Een groep van 18 vrijwilligers (inclusief bestuur) draaien het Dorpshuis. Diana: “De meeste activiteiten vinden plaats in de avond en dan is het Dorpshuis vanaf 19.30 uur geopend. We zien een toename van vergaderingen en bijeenkomsten. Dan zijn we ook overdag in de weer met alles klaar zetten, koffie en thee, soms een lunch en drankje. Jan: “Er is ook een enthousiaste groep vrijwilligers van de tuingroep, die het groen in het dorp netjes houden. En Verlicht Vierhouten, die elk jaar de December Verlichting verzorgd. Ook het algemene onderhoud vraagt tijd en aandacht. Je kunt het niet alleen. De hele gemeenschap is zeer betrokken bij het Dorpshuis. Het Dorpshuis bestaat dit jaar 70 jaar en in september zullen we dit groot vieren. Het wordt een echte happening. De feestcommissie is al druk aan de slag.”

Wat betekent het Dorpshuis voor Diana en Jan? Diana: “Ik ben ooit betrokken geraakt op het moment dat ik zonder werk zat en het Dorpshuis werd mijn dagbesteding. Jeugdsentiment dat is het ook. Ik heb het Dorpshuis in Corona tijd zeer gemist. Deze moeilijke periode hebben we er van alles aan gedaan om wel het contact te behouden. En trots zijn we dat we na Corona weer voortvarend aan de slag zijn gegaan. Het is weer lekker druk”. 

Jan: “Het Dorpshuis is een stukje van mijn leven. Ik deed al het onderhoud en schilderwerk en toen de voormalige beheerder stopte, rolde ik er verder in. Er ligt hier een stuk geschiedenis van Vierhouten en van mijn vader (de opa van Diana). De prachtige mozaïekvloer is door hem ruim 50 jaar geleden gelegd en nog steeds een warm welkom. Voor iedereen”. 

Wil je meer weten over het Dorpshuis in Vierhouten of de activiteiten die worden georganiseerd?
Neem dan een kijkje op https://dorpvierhouten.nl/dorpshuis of Facebook Dorpsgemeenschap Vierhouten. Of kom langs Elspeterbosweg 26 Vierhouten.

Verschilmakers

Monique Branse

‘Het Dorpshuis
is een stukje
van mijn leven’

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie