Belangstellenden in de bieb. Foto: Dianta Lokhorst
Belangstellenden in de bieb. Foto: Dianta Lokhorst

Eerste Living Library in Bibliotheek Nunspeet

13 maart 2023 om 08:37 Overig

Bibliotheek Nunspeet heeft zaterdag 11 maart de allereerste Living Library gehouden. Dit vond plaats in samenwerking met Ixta Noa en Living Library Nederland.

 Om 12.00 uur opende wethouder Jennifer Elskamp het evenement. Daarna konden bezoekers kiezen uit tien verschillende Levende Boeken om mee in gesprek te gaan. Living Library is een internationaal concept dat sinds 2014 ook regelmatig in Nederland wordt georganiseerd. Tijdens een Living Library leen je een Levend Boek, een persoon waar vaak een vooroordeel of stigma over bestaat. Je gaat maximaal dertig minuten met deze persoon in gesprek dat door de korte tijd meteen de diepte in gaat. Zo hoor je unieke verhalen van compleet onbekende mensen. Zo kon men zaterdagmiddag bijvoorbeeld in gesprek met een topsporter, een bekeerde, een persoon met borderline en een persoon met veel tatoeages. 

Aanvullend op de Living Library waren er vijf kunstwerken in de Bibliotheek te vinden van beeldend kunstenaar Ingrid Slaa. Zij heeft al dertien jaar een eigen atelier, waarvan de laatste anderhalf jaar in Nunspeet. Met haar werk vertelt ze innerlijke verhalen via (delen van) het lichaam. Dat is de rode draad.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie