Afbeelding
Pixabay

Start ‘Nunspeet voor elkaar’: Signaalpunt tegen eenzaamheid

25 september 2023 om 09:00 Overig

De aftrap van ‘Nunspeet voor elkaar’ vindt op donderdag 28 september plaats. ‘Nunspeet voor elkaar’ is een signaalpunt dat wekelijks open is en een spreekuur biedt rondom het thema eenzaamheid. 

De landelijke beweging ‘Een tegen eenzaamheid’ pleit voor meer verbinding en ontmoeting, zodat eenzaamheid tegen wordt gegaan. Ook de gemeente Nunspeet pakt dit op, samen met de coalitie van zorg- en welzijnsorganisaties. Het initiatief wordt door wethouder Mark van de Bunte geopend tijdens de landelijke Week van de Ontmoeting. Iedereen is om 10.00 uur welkom in de ontmoetingszaal van Veluvine om mee te doen aan de verbindende quiz.

Noah Koning van Welzijn Nunspeet is aangesteld als aanspreekpunt. 

Noah: “In Nunspeet worden er al veel activiteiten georganiseerd door onder andere kerken, verenigingen en bedrijven. Het op te richten signaalpunt wil daarom geen activiteiten organiseren. Wat we wel willen is een aanspreekpunt zijn over eenzaamheid. Voel je jezelf eenzaam of ken je iemand die eenzaam is, dan kun je iedere donderdag tussen 10.00 en 11.00 uur langskomen in Veluvine om van gedachten te wisselen.” Daarnaast komt er binnenkort een link waar mensen online hun meldingen kunnen doen.

Noah vervolgt: “We hoeven het wiel niet zelf uit te vinden en er is al veel bekend over eenzaamheid. Zo heb ik o.a. gesprekken gehad over de aanpak in Terneuzen. Ik zie de groep van eenzamen groeien om mij heen. En ik heb de drive om hen erbij te betrekken. Als we allemaal een beetje meer op elkaar letten, maakt dat echt verschil.”

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie