Kantoor Philadelphia Zorg aan de Elspeterweg in Nunspeet
Kantoor Philadelphia Zorg aan de Elspeterweg in Nunspeet Foto Philadelphia Zorg

Philadelphia Zorg verhuist servicekantoor in Nunspeet

16 november 2023 om 15:33 Overig

De vlaggen van Philadelphia Zorg verdwijnen per 1 december bij het servicekantoor aan de Elspeterweg in Nunspeet. 

Sinds 2004 huurt Philadelphia het volledige pand, maar in de loop der jaren zijn er meerdere organisaties gevestigd en bleef een klein deel beschikbaar als kantoorruimte voor Philadelphia. Dat deel vertrekt uit Nunspeet om een nieuw servicekantoor in Apeldoorn te openen. 

Directeur Zorg & Wonen Angelique van Betten vertelt hoe Philadelphia is en blijft verweven met Nunspeet. “Philadelphia is in de jaren ‘60 gestart in Nunspeet, hier was eerst ons hoofdkantoor. Vanuit Nunspeet is Philadelphia uitgegroeid tot de tweede zorgaanbieder van verstandelijk gehandicaptenzorg in Nederland. En ook al staat het hoofdkantoor al 10 jaar in Amersfoort, onze wortels liggen in Nunspeet.” De reden voor de sluiting van het kantoor is puur praktisch. Van Betten: “Sinds corona werken steeds meer mensen vanuit huis. Daardoor hebben we minder kantoorruimte nodig. We verhuizen nu naar Apeldoorn waar we samen met medewerkers uit regio Oost, en medewerkers en cliënten van onze ambulante zorg en dagbesteding in Apeldoorn in één pand komen. Zo kunnen we intern nog beter samenwerken en besparen we huisvestingskosten zodat er meer overblijft voor de directe zorgverlening.”

In al die jaren zijn vele inwoners van Nunspeet verbonden met Philadelphia, bijvoorbeeld als vrijwilliger of medewerker bij een van de vele woon- of dagbestedingslocaties van Philadelphia in Nunspeet en Vierhouten. Van Betten: “Daar verandert met de sluiting van het servicekantoor gelukkig niets aan. Onze locaties blijven gewoon in Nunspeet en Vierhouten en wie als vrijwilliger of medewerker betrokken wil zijn is altijd welkom.”

Philadelphia Zorg biedt landelijk meer dan 9.800 mensen met een verstandelijke beperking elke dag kansen om hun eigen leven te leiden. In Nunspeet, Vierhouten, Hierden en Elburg heeft Philadelphia meerdere woonlocaties voor mensen met een lichte tot zeer ernstige verstandelijke beperking en/of moeilijk verstaanbaar gedrag. Daarnaast biedt Philadelphia dagbestedingsplekken, ontmoetingsplekken en leer-werktrajecten aan. Informatie hierover is te vinden op philadelphia.nl.

Philadelphia Zorg verhuist servicekantoor in Nunspeet
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie