Afbeelding
Foto: Shutterstock

Tips voor het aanschaffen van een goede bedrijfswagen

Partnercontent

Ondernemingen die mensen in dienst hebben die veel op pad zijn, zoals bedrijven met diverse accountmanagers, transportbedrijven of pakketdiensten, kunnen niet om de aanschaf van bedrijfswagens heen. Ook zijn er in ons land veel zzp’ers die een eigen bedrijfsauto nodig hebben om hun klanten en zakenrelaties te kunnen bezoeken. Een bedrijfswagen is een flinke kostenpost voor ondernemingen. Dus is het verstandig om kritisch te zijn als je een of meer bedrijfsauto’s - bijvoorbeeld via een groothandelaar als Dutch Vans - wilt aanschaffen of leasen. Je kunt op deze bedrijfskosten namelijk fiks besparen!

De tips in dit artikel helpen je om voor jouw eenmanszaak of bedrijf met mensen in dienst op een slimme manier een bedrijfswagen te kiezen. Een bedrijfswagen die niet alleen financieel voordelig is, maar die ook betrouwbaar is en er representatief uitziet. Doe je voordeel met onze adviezen, afkomstig van experts uit de branche, en kies jouw bedrijfwagen(s) op een slimme en goed doordachte manier uit. Dan doe je hoe dan ook geen miskoop!

Besluit of je een bedrijfswagen wilt kopen of leasen

Een van de eerste keuzes die je moet maken als je een nieuwe of gebruikte bedrijfswagen zoekt, is de vraag of je een bedrijfswagen wilt kopen of leasen. Beide manieren om aan een bedrijfsauto te komen hebben hun eigen voordelen en nadelen. Een voordeel van kopen is dat de auto je bezit wordt en je hierover altijd kunt beschikken als jij dat wilt. Zeker als je ervoor kiest om een gebruikte bedrijfsauto aan te schaffen, zoals een tweedehands Volkswagen Transporter, heb je direct en altijd de beschikking over bedrijfsvervoer. En, ook niet onbelangrijk als het om een tweedehands Volkswagen Transporter gaat: voor een aantrekkelijk bedrag! Een nadeel van het kopen van een nieuwe of gebruikte bedrijfsauto is daarentegen dat je zelf opdraait voor kosten als de verzekering, onderhoud, APK en schade.

Leasen is weer een andere optie die interessant kan zijn voor zzp’ers en ondernemers die een bedrijfswagen zoeken. Leasen heeft diverse voordelen boven het kopen van een bedrijfsvoertuig. Zo is er veel keuze aan leaseauto’s en rijd je altijd in een nieuwe of in elk geval nagenoeg nieuwe auto. Fijn aan het leasen van een bedrijfsvoertuig is verder ook het feit dat je één totaalbedrag per maand betaalt en zo een goed overzicht houdt over de kosten die je maakt voor vervoer cq. transport. In het maandtarief dat je als ondernemer betaalt voor je geleasete bedrijfswagen(s), zitten alle kosten opgenomen. Denk hierbij aan onderhoudskosten, reparaties, de wegenbelasting, de verzekering een natuurlijk ook de APK-kosten. Het enige dat je bij een huur bedrijfswagen zelf apart betaalt, zijn de brandstofkosten van het voertuig.

advertentie
advertentie
Afbeelding
Brandweer rukt met groot materiaal uit voor bermbrand A28 bij Hulshorst 10 uur geleden
Afbeelding
Nunspeetse kickbokser Maik Mulder (27) wordt prof 11 uur geleden
Afbeelding
Van Hoofddorp naar de Veluwe: ‘Nunspeet straalt rust uit’ 11 uur geleden
Afbeelding
Brandweer houdt water op voorraad wegens groot risico natuurbrand 15 aug, 11:05
Afbeelding
Tuin in lichterlaaie in Nunspeet 15 aug, 08:15
Afbeelding
Flinke bosbrand aan de Houtduiflaan 15 aug, 08:06
Afbeelding
Open bijendag in Nunspeet 12 aug, 09:00