Afbeelding
Foto: Shutterstock

In het voorjaar op vakantie naar de zon

Partnercontent

Heb jij al een vakantie geboekt voor dit voorjaar? Een groot aantal Nederlanders gaat op reis naar de zon. Onder meer de Algarve is hierbij zeer geliefd. Datzelfde geldt verschillende Spaanse en Portugese eilanden. In het voorjaar is het hier goed vertoeven. De temperatuur ligt niet te hoog, waardoor je alle gelegenheid hebt om steden te bezoeken, de diverse natuurgebieden te verkennen tijdens een mooie wandeling, enzovoorts. Daar komt bij dat met name de Portugese en Spaanse eilanden in het voorjaar prachtig bloeien. In de zomer is het er net zo groen, maar zie je vaak minder bloemen. Het maakt het voorjaar het ideale moment voor een vakantie naar deze bestemmingen.

Madeira en Tenerife in trek dit voorjaar  

Voorbeelden van populaire eilanden zijn onder meer Madeira en Tenerife. Beide eilanden staan bekend om het grote aantal planten wat je er het hele jaar door vindt. Door de wind van zee is het er niet te snel te warm. Op Madeira vind je een groot aantal irrigatiekanalen, die vanaf de verschillende bergtoppen naar de kust beneden stromen. Je kunt prachtig wandelen langs deze kleine beekjes. De bomen langs de irrigatiekanalen zorgen gedurende de warmste uren van de dag voor enige beschutting en schaduw. Ben jij al eens op deze populaire eilanden geweest?

Voorjaarsvakantie vaak gebruikt voor korte reis buiten Nederland 

Reisbureaus zien dat het aantal boekingen voor de komende voorjaarsvakantie explosief gestegen is ten opzichte van een jaar eerder. Helemaal gelijk als de periode voor de pandemie is het aantal boekingen nog niet. Er zijn veel gezinnen die de charme van een vakantie in eigen land hebben ontdekt en om die reden ook dit jaar in Nederland blijven. Een goed alternatief is een combinatie van allebei. Tijdens de zomerperiode blijft men in Nederland; de voorjaarsvakantie gebruikt men voor een korte vakantie in het buitenland. Madeira, Tenerife en bijvoorbeeld Corsica lenen zich goed voor een zonvakantie van één of twee weken. Wacht niet te lang met het boeken van je vakantie; het aanbod is beperkt.

Zekerheid op mooi weer in Spanje en Portugal

Het is niet voor niets, dat Spanje en Portugal zo populair zijn bij Nederlandse vakantiegangers. In beide landen profiteer je van een garantie op mooi weer, zeker in de zomermaanden. Heel af en toe word je geconfronteerd met een korte regenbui. Deze is echter meer dan welkom, na weken temperaturen van meer dan 30 graden Celsius te hebben gehad. Daarbij zijn de buien doorgaans van korte duur en worden ze veelal gevolgd door zonnige dagen. Die zekerheid op mooi weer heb je in Nederland allerminst. Het is al decennialang een reden om naar het buitenland op vakantie te gaan voor veel gezinnen. 

advertentie
advertentie
Afbeelding
Brandweer rukt met groot materiaal uit voor bermbrand A28 bij Hulshorst 11 uur geleden
Afbeelding
Nunspeetse kickbokser Maik Mulder (27) wordt prof 11 uur geleden
Afbeelding
Van Hoofddorp naar de Veluwe: ‘Nunspeet straalt rust uit’ 11 uur geleden
Afbeelding
Brandweer houdt water op voorraad wegens groot risico natuurbrand 15 aug, 11:05
Afbeelding
Tuin in lichterlaaie in Nunspeet 15 aug, 08:15
Afbeelding
Flinke bosbrand aan de Houtduiflaan 15 aug, 08:06
Afbeelding
Open bijendag in Nunspeet 12 aug, 09:00