Afbeelding
Foto Pixabay

Verken de Veluwe op de fiets

Partnercontent

Door het gebruik van de e-bike wordt het steeds gemakkelijker om langere fietstochten op de Veluwe af te leggen. Nunspeet is wat dat betreft een ideaal vertrekpunt om de regio te verkennen. Je bent met de e-bike in een mum van tijd in de bossen terwijl een bezoek aan Harderwijk of de randmeren qua bereik ook geen enkel probleem is. Zelfs als je niet in het bezit bent van een e-bike dan kun je vanaf 1 april de Veluwe Deelfiets gebruiken.

Terwijl de sneeuw nog aan het wegsmelten was stapten gedeputeerde Peter t’ Hoog en Veluwe Alliantie-voorzitter Willem Bijleveld op de Veluwe Deelfiets. De alliantie speelt hiermee in op de populariteit van de e-bike. Die deelfietsen kunnen via een app gereserveerd worden. Op verschillende locaties zijn deze fietsen te vinden. Het mooie is dat ze duurzaam opgeladen kunnen worden middels zonne-energie.

E-bike

De e-bike wint nog steeds aan populariteit. Dit komt omdat ook veel jongeren hem gebruiken om naar school te fietsen. Het stempel dat dit soort rijwielen alleen door senioren gebruikt worden is allang achterhaald. Het is zelfs zo dat er in 2021 meer nieuwe e-bikes zijn verkocht dan traditionele fietsen zonder elektrische aandrijving. Een reden hiervoor zou kunnen zijn dat men in dit corona-jaar toch graag zelfstandig in beweging wilde blijven en dat in groepsverband vaak niet mogelijk was. Van elke honderd fietsen die vorig jaar verkocht werden, waren er 52 een e-bike.

Meenemen

Door de jaren heen heeft de ontwikkeling van e-bikes beslist niet stilgestaan. De accu’s gaan langer mee en ook het bereik is steeds groter geworden. Daarnaast zijn er ook op de Veluwe steeds meer oplaadpunten bijgekomen. Mocht je onverhoeds niet meer thuis kunnen komen dan kun je tegenwoordig bij veel horeca-gelegenheden de accu van je fiets onder het genot van een kopje koffie en appeltaart weer opladen.

Wil je eens een ander gebied verkennen dan de Veluwe bij Nunspeet, dan is het handig dat je de e-bikes achterop je auto mee kunt nemen. Voordat je zo’n drager voor fietsen koopt, moet je je wel goed laten informeren. Daarbij speelt het gewicht van de fietsen een rol als je een fietsendrager 3 fietsen wilt kopen. Hou er rekening mee dat een e-bike meestal zwaarder is dan een racefiets of mountainbike. Zeker als je drie e-bikes mee wilt nemen doe je er goed aan om het totaalgewicht van de fietsen goed op de radar te hebben. Veiligheid tijdens het vervoer gaat namelijk boven alles. Wil je niet altijd met de fietsendrager rondrijden dan is het handig dat je zo’n drager compact en makkelijk op kunt bergen in je schuur of garage zonder dat deze veel plek in beslag neemt.

Auto

Ga je op pad en neem je je e-bikes mee, controleer die dan goed en zorg dat je accu’s compleet opgeladen zijn. Ga je de auto vaker gebruiken nu het weer mooi weer is vergeet dan niet alle vloeistoffen bij te vullen. Deze kun je makkelijk online bestellen bij Heuts, zoals motorolie, remvloeistof en ruitenwisservloeistof. Is dit laatste reservoir leeg dan kun je er zelfs een boete van 150 euro krijgen. Voor dat geld kun je ook lekker uit eten gaan bij een Veluws restaurant.

advertentie
advertentie
Afbeelding
Brandweer rukt met groot materiaal uit voor bermbrand A28 bij Hulshorst 12 uur geleden
Afbeelding
Nunspeetse kickbokser Maik Mulder (27) wordt prof 12 uur geleden
Afbeelding
Van Hoofddorp naar de Veluwe: ‘Nunspeet straalt rust uit’ 12 uur geleden
Afbeelding
Brandweer houdt water op voorraad wegens groot risico natuurbrand 15 aug, 11:05
Afbeelding
Tuin in lichterlaaie in Nunspeet 15 aug, 08:15
Afbeelding
Flinke bosbrand aan de Houtduiflaan 15 aug, 08:06
Afbeelding
Open bijendag in Nunspeet 12 aug, 09:00