Afbeelding
Foto: Depositphotos

4 tips om het versturen van zakelijke pakketten een stuk makkelijker te maken

Partnercontent

Ben jij jong en ondernemend en denk je er wel eens over na om een eigen zaak te beginnen, of heb je bijvoorbeeld al een eigen webshop opgestart? Dan is dit artikel handig voor jou! Wij nemen een aantal tips met je door over hoe je het beste zakelijke pakketten kunt versturen, er zijn namelijk een hoop manieren om dat allemaal een stuk makkelijker te maken.

Let op de grootte van je pakket

Het letten op de grootte van het pakket is een zeer waardevolle tip. Dit lijkt wellicht heel vanzelfsprekend, maar hier worden veel vaker fouten in gemaakt dan je waarschijnlijk denkt. De grootte van het pakket wordt onderschat of overschat waardoor er van alles fout gaat met de verzending. Meet het pakket op en bepaal de grootte van tevoren. Dit voorkomt vaak een hoop ellende.

Zorg voor een goede structuur van de verzending

Een goede structuur van verzending is belangrijk voor iedere webshop. Het verzenden moet je onder controle hebben, dan wordt je veel sneller en veel meer succesvol. Je kunt dit realiseren door bijvoorbeeld de verzending te regelen via een platform, KeenDelivery is een voorbeeld van een platform die dit soort services aanbiedt. Dan heb je alles overzichtelijk bij elkaar. Niet alleen is alles overzichtelijk, het is ook nog eens inzichtelijk.

Een hoeveelheid orders die toeneemt, gaat vaak gepaard met een toegenomen chaos. Wanneer je overzicht en regelmaat houdt dan worden verzendingen een stuk makkelijker gerealiseerd. Daarnaast kunnen er verschillende orders worden aangemaakt, labels geprint worden en zelfs spoedzendingen geregeld worden.

Behandel het als je visitekaartje

Dit klinkt wellicht vrij typisch en dat is het misschien ook, maar wat velen zich vaak toch niet realiseren is dat de verzending van een zakelijk pakket onderdeel is van het visitekaartje van je webshop. Zodra een klant een pakket ontvangt dan is het eerste wat opvalt de manier waarop een pakket wordt bezorgt en de verpakking. Het gebruik van een verzendplatform zoals KeenDelivery verkleint de kans op beschadiging.

Besparen op verpakkingsmateriaal

De uitstraling van een product is ongelooflijk belangrijk. Het is echter onnodig om voor kleine producten een hele grote doos te gebruiken. Kleine pakketjes passen namelijk vaak makkelijk door de brievenbus en daardoor zijn deze in verzending goedkoper. Daarnaast is het telkens kopen van nieuwe verpakkingen ook niet nodig. De kosten lopen daardoor vrij snel hoog op. In plaats van dat je telkens nieuwe verpakkingen koopt, kun je de verpakking van retourzendingen gewoon hergebruiken. Op die manier kun je op afvalkosten besparen. Dat is gunstig voor het bedrijfsimago, omdat je laat zien dat je iets doet tegen verspilling en het is goed voor de portemonnee.

advertentie
advertentie
Afbeelding
Brandweer rukt met groot materiaal uit voor bermbrand A28 bij Hulshorst 10 uur geleden
Afbeelding
Nunspeetse kickbokser Maik Mulder (27) wordt prof 11 uur geleden
Afbeelding
Van Hoofddorp naar de Veluwe: ‘Nunspeet straalt rust uit’ 11 uur geleden
Afbeelding
Brandweer houdt water op voorraad wegens groot risico natuurbrand 15 aug, 11:05
Afbeelding
Tuin in lichterlaaie in Nunspeet 15 aug, 08:15
Afbeelding
Flinke bosbrand aan de Houtduiflaan 15 aug, 08:06
Afbeelding
Open bijendag in Nunspeet 12 aug, 09:00