Afbeelding
Foto: Joop Wollendorf

Kunstworkshops op school waar je niet zo snel aan denkt

Partnercontent

Dans, muziek, theater: het is natuurlijk allemaal hartstikke leuk én relevant om mee aan de slag te gaan op school. Maar denk je ook wel eens volledig buiten de box als het gaat om het organiseren van culturele en kunstzinnige activiteiten voor jouw leerlingen? Het kan best lastig zijn om elke keer iets nieuws te bedenken. Behalve als dat je core business is natuurlijk! Bij Kleinkunstig organiseren we al sinds 2005 voorstellingen, workshops en dagprojecten op scholen door heel Nederland. Ons aanbod is altijd vernieuwend. Want wij willen namelijk precies die workshops en andere activiteiten neerzetten die scholen zelf moeilijk voor elkaar kunnen boksen. De mogelijkheden zijn eindeloos, maar een aantal variaties springen eruit.

Circusactiviteiten

Tijdens een circusdag op school maken leerlingen kennis met verschillende circusdisciplines. Het mooie aan circusacts is dat ze er van buitenaf vrijwel onmogelijk uitzien, maar dat de basistechniek vaak heel goed in een paar uur aan te leren is. Zo staan de leerlingen aan het begin van de dag nog met open mond te kijken naar professionele jongleurs en koorddansers, en houden ze aan het einde van de dag zelf drie ballen in de lucht of lopen ze in opperste concentratie zelf over het koord. Dit zorgt voor een ongekende succeservaring: leerlingen gaan naar huis met het gevoel dat ze alles kunnen leren.

Dit vind ik

Middelbare scholieren zijn volop in ontwikkeling. Dat kan best een turbulente bedoening zijn. Vragen als ‘wie ben ik eigenlijk’ en ‘wat vind ik eigenlijk’ zijn in deze fase ontzettend belangrijk, maar verdwijnen vaak naar de achtergrond. Activiteiten als podcast maken en vloggen halen deze vragen op een creatieve manier naar de voorgrond. Bonus is dat leerlingen niet alleen worden gestimuleerd om zelf aan de slag te gaan met deze relevante vragen, maar ook om de antwoorden zo te formuleren dat anderen ermee uit de voeten kunnen.

Aan de slag met duurzaamheid

Duurzaamheid is natuurlijk een ontzettend belangrijk thema. Kunsteducatie heeft de mogelijkheid om het praktisch en tastbaar te maken. Bijvoorbeeld door leerlingen oude materialen in te laten zamelen en daar een gezamenlijk kunstwerk van te maken. Zo ervaren leerlingen dat je niet altijd nieuwe spullen hoeft te kopen. Ook van versleten theedoeken en verpakkingsmateriaal kun je prachtige dingen maken.

Eindeloos veel mogelijkheden

En dit is nog maar een greep uit wat er nodig is. Dans, theater, muziek, beeldende kunst, digitale media, kunst en techniek: binnen alle genres hebben wij ontelbaar veel workshops en andere activiteiten op de plank liggen die we stuk voor stuk volledig aan kunnen passen aan specifieke onderwijsbehoeften. Weten wat we voor jouw school kunnen betekenen? Neem contact op met Kleinkunstig.

advertentie
advertentie
Afbeelding
Brandweer rukt met groot materiaal uit voor bermbrand A28 bij Hulshorst 11 uur geleden
Afbeelding
Nunspeetse kickbokser Maik Mulder (27) wordt prof 12 uur geleden
Afbeelding
Van Hoofddorp naar de Veluwe: ‘Nunspeet straalt rust uit’ 12 uur geleden
Afbeelding
Brandweer houdt water op voorraad wegens groot risico natuurbrand 15 aug, 11:05
Afbeelding
Tuin in lichterlaaie in Nunspeet 15 aug, 08:15
Afbeelding
Flinke bosbrand aan de Houtduiflaan 15 aug, 08:06
Afbeelding
Open bijendag in Nunspeet 12 aug, 09:00