Afbeelding
Foto Grote Broer

Creatieve activiteiten voor basisschoolkinderen in Nunspeet

Partnercontent

Bij basisschool De Ontdekking weten ze er alles van: het organiseren van creatieve activiteiten op school is elke keer weer een feestje! Zeker als je daarbij hulp krijgt van een externe partij die je alle zorgen uit handen neemt. Bij Grote Broer organiseren we al sinds 2001 de meest uiteenlopende creatieve workshops op basisscholen door heel Nederland. Dus of je nou op zoek bent naar dans, theater, muziek, beeldende kunst, digitale media óf een creatieve tech-workshop: wij hebben wat je zoekt. Op basisschool De Ontdekking gaven we al eerder workshops tekenen met een 3D-printerpen, musical zingen en Capoeira.

Lekker in beweging

In heel veel kunstvormen zit niet alleen een hoop creativiteit, maar ook een flinke dosis beweging. Dat is natuurlijk zéker het geval met dans. Er zijn een hoop dansvormen die supergeschikt zijn voor een workshop op school. Voor ‘de kleintjes’ is kleuterdans perfect, terwijl ‘de groten’ helemaal in hun element zijn met hiphop of streetdance. Er zijn bovendien ook een hoop hybride vormen. Bijvoorbeeld free running, waarin de kinderen uitgedaagd worden om zich zo sierlijk mogelijk over hindernissen van A naar B te bewegen. Dit is een beetje dans, een beetje sport en een beetje acrobatiek. Of een workshop Capoeira, een Braziliaans mix tussen vechtsport en dans waarbij de kinderen vechtbewegingen maken op muziek die zij zelf maken door met hun voeten te stampen en in hun handen te klappen.

Muziek op school

Maar het is natuurlijk ook gewoon ontzettend leuk om met de hele klas muziek te maken. En ook nog eens heel leerzaam! Want om iets moois te kunnen laten horen, moet je goed naar elkaar luisteren. Omdat iedereen kan zingen, is dat altijd een voor de hand liggende mogelijkheid. Bijvoorbeeld tijdens een workshop musical zingen, waarin de leerlingen uitgedaagd worden om al hun gevoel in hun stem en in hun performance te leggen. Maar ook slagwerk is laagdrempelig. Zo hebben kinderen de basistechnieken van het djembé spelen zo onder de knie. En ook zonder instrumenten kun je prima muziek maken. Zo studeren wij regelmatig met een hele klas een opzwepend muziekstuk in op oude jerrycans, vaten en tonnen.

Spelenderwijs aan de slag met tech

Techniek ingewikkeld? Valt wel mee! En ook hiervoor geldt: jong geleerd, is oud gedaan. Daarom maken wij kinderen tijdens creatieve activiteiten spelenderwijs vertrouwd met tech. Dit zorgt voor een fijne basis waar ze later makkelijk op verder kunnen bouwen. En dat allemaal door leuke ervaringen als met de hele klas een VR-film maken, je eigen robotje programmeren of een kunstwerk maken met een 3D-printerpen.

advertentie
advertentie
Afbeelding
Brandweer rukt met groot materiaal uit voor bermbrand A28 bij Hulshorst 10 uur geleden
Afbeelding
Nunspeetse kickbokser Maik Mulder (27) wordt prof 11 uur geleden
Afbeelding
Van Hoofddorp naar de Veluwe: ‘Nunspeet straalt rust uit’ 11 uur geleden
Afbeelding
Brandweer houdt water op voorraad wegens groot risico natuurbrand 15 aug, 11:05
Afbeelding
Tuin in lichterlaaie in Nunspeet 15 aug, 08:15
Afbeelding
Flinke bosbrand aan de Houtduiflaan 15 aug, 08:06
Afbeelding
Open bijendag in Nunspeet 12 aug, 09:00