Afbeelding
Foto Pexels

Nieuwe collega? Stel dan dit welkomstpakket samen

Partnercontent

Het is altijd weer leuk als je bedrijf een nieuwe werknemer mag verwelkomen. Toch is dit ook iedere keer opnieuw een spannende gebeurtenis – zowel voor jou als voor de nieuwe collega. Want hebben jullie bijvoorbeeld een klik en zal je nieuwe werknemer zich gelijk thuis voelen? Je kunt dit proces een handje helpen door een welkomstpakket samen te stellen die je je nieuwe collega op zijn of haar eerste werkdag geeft. In deze blog lees je een aantal items die je zou kunnen gebruiken voor het welkomstpakket.

Goodiebag of giftbox

Het leukste is om je welkomstpakket vorm te geven als goodiebag of giftbox. Op die manier zorg je ervoor dat het geschenk er extra feestelijk uitziet. Je kunt dan bijvoorbeeld kiezen voor het bedrukken van katoenen tassen met de naam of het logo van je bedrijf erop en deze tas vervolgens gebruiken als goodiebag. Een giftbox is ook leuk en heeft een net wat stoerder uiterlijk – hier kun je eventueel nog bedrukte tape omheen doen om het wat persoonlijker te maken. Kijk wat er het beste bij jou en je bedrijf past en maak een keuze!

Persoonlijke touch

Om je nieuwe collega zich helemaal thuis te laten voelen is het leuk om items met een persoonlijke touch toe te voegen. Dit kun je doen door de items te laten voorzien van de naam van de kersverse werknemer. Waar je dan aan kunt denken? Het bedrukken van pennen met de naam van de persoon in kwestie is dan een leuk idee. Anders opties zijn gepersonaliseerde sleutelhangers, aanstekers of bijvoorbeeld mokken en bekers met de naam van de nieuwe collega erop.

Steuntje in de rug

Je kunt het welkomstpakket ook gebruiken om de nieuwe collega een eindje op weg te helpen op zijn of haar nieuwe werkplek. Dit doe je door spullen toe te voegen aan de goodiebag of giftbox die hij of zij kan gebruiken bij de nieuwe baan. Zorg dan voor customized notitieblokken, schriften en ordners met de naam of het logo van jullie onderneming erop. Verder zou je nog kunnen gaan voor gepersonaliseerde potloden, puntenslijpers en post-it-blokjes. 

Gadgets met logo

Maak het welkomstpakket helemaal af door ook een of twee coole, gepersonaliseerde gadgets erbij te doen. Dit maakt de goodiebag of giftbox net iets unieker dan een standaard welkomstpakket. Je kunt met deze gadgets ook weer inspelen op dingen die handig zijn tijdens het werken bij jouw bedrijf. Denk bijvoorbeeld aan customized powerbanks, USB-sticks, opladers of oordopjes met logo. Dan kan je nieuwe collega lekker muziek luisteren tijdens zijn of haar werkzaamheden!

Extra tip: wordt er bij jouw bedrijf nog veel vanuit huis gewerkt? Je kunt tegenwoordig ook erg leuke brievenbuscadeaus laten samenstellen. Dit zijn geschenkpakketjes die door de brievenbus passen en dus erg makkelijk zijn om op te sturen! Als je je nieuwe collega dan niet gelijk op kantoor zal verwelkomen, kun je op deze manier toch laten zien dat je aan hem of haar denkt. Dit is een erg originele manier om die persoon succes te wensen met de nieuwe job!

advertentie
advertentie
Afbeelding
Brandweer rukt met groot materiaal uit voor bermbrand A28 bij Hulshorst 11 uur geleden
Afbeelding
Nunspeetse kickbokser Maik Mulder (27) wordt prof 11 uur geleden
Afbeelding
Van Hoofddorp naar de Veluwe: ‘Nunspeet straalt rust uit’ 12 uur geleden
Afbeelding
Brandweer houdt water op voorraad wegens groot risico natuurbrand 15 aug, 11:05
Afbeelding
Tuin in lichterlaaie in Nunspeet 15 aug, 08:15
Afbeelding
Flinke bosbrand aan de Houtduiflaan 15 aug, 08:06
Afbeelding
Open bijendag in Nunspeet 12 aug, 09:00