Afbeelding
Foto door Ketut Subiyanto via Pexels

Met deze tips blijft jouw laminaatvloer langer mooi

Partnercontent

Laminaat is een zeer populaire optie om voor relatief weinig geld een prachtige vloer te leggen. De kwaliteit van laminaat loopt echter sterk uiteen. Waar de één jarenlang plezier heeft van zijn of haar vloer, merkt de ander dat deze na pakweg vijf jaar alweer aan vervanging toe is. Zonde, want hierdoor wordt goedkoop ook weer duurkoop. Gelukkig zijn er enkele manieren waarop je jouw laminaatvloer kunt ondersteunen en snelle slijtage kunt voorkomen. Met behulp van de volgende tips blijft jouw laminaatvloer langer mooi en kun je hier werkelijk járen van genieten.

Onderhoud

Dit begint natuurlijk allemaal met het juiste onderhoud. Maar wat betekent dit voor een laminaatvloer?

Laminaat reinigen neemt niet al te veel tijd in beslag. Door de gladde vloer is het relatief gemakkelijk om deze mooi te houden. Bovendien heeft het laminaat naast standaard schoonmaakwerk niets nodig. In tegenstelling tot een echte houten vloer is het bijvoorbeeld niet nodig om deze extra op te schuren of in de lak te zetten om hem mooi te houden. Enkel dagelijks reinigen door middel van stofzuigen of het gebruik van een zachte bezem is voldoende. Op die manier hou je de vloer zand- en vuilvrij. Hiermee voorkom je dat deze kleine deeltjes gaan schuren en er zo krassen en deukjes in de vloer ontstaan.

Probeer eens in de week of twee weken en grotere schoonmaakbeurt te doen door de vloer ook eens goed te dweilen. Gebruik hier wel altijd de juiste producten voor. Gebruik je conventionele schoonmaakmiddelen zoals groene zeep of allesreiniger? Dan kan dit een dof effect hebben op het laminaat. Kies daarom liever voor schoonmaakmiddelen die speciaal voor laminaat zijn ontwikkeld.

Let wel op dat laminaat meestal minder goed bestand is tegen vocht. Daarom is het belangrijk dat je enkel een licht vochtige dweil gebruikt. Wring deze dus goed uit en voorkom dat er water tussen de voegen terecht komt. Anders loop je het risico dat het laminaat onnodig kromtrekt.

Plaats beschermers onder stoelpoten

Laminaatvloeren zijn best wel gevoelig voor krassen en deuken. Dat komt de totale uitstraling natuurlijk niet ten goede. Daarom is het belangrijk dat je de vloer voldoende in bescherming neemt. Doe dit met name door extra bescherming onder de stoelpoten te plaatsen. Denk hierbij aan kleine viltjes. Zo voorkom je dat de poten telkens over de vloer krassen. Zo wordt de vloer minder snel dof en ontstaan er minder krassen.

Matten bij de voor- en achterdeur

Dagelijks reinigen is bij laminaat erg belangrijk. Meegenomen vuil- en zanddeeltjes kunnen namelijk enorm veel schade aanrichten aan de vloer. Zeker bij grotere gezinnen is dit sneller gebeurd dan je zou verwachten. Je kunt al een groot deel van dit extra schoonmaakwerk voorkomen door zo min mogelijk vuil en zand in huis te krijgen. Doe dit door bijvoorbeeld matten bij de voor- en achterdeur te plaatsen. Als iedereen zijn of haar schoenen goed schoonmaakt vóór binnenkomst, zal dit enorm veel extra werk schelen. 

advertentie
advertentie
Afbeelding
Brandweer rukt met groot materiaal uit voor bermbrand A28 bij Hulshorst 11 uur geleden
Afbeelding
Nunspeetse kickbokser Maik Mulder (27) wordt prof 12 uur geleden
Afbeelding
Van Hoofddorp naar de Veluwe: ‘Nunspeet straalt rust uit’ 12 uur geleden
Afbeelding
Brandweer houdt water op voorraad wegens groot risico natuurbrand 15 aug, 11:05
Afbeelding
Tuin in lichterlaaie in Nunspeet 15 aug, 08:15
Afbeelding
Flinke bosbrand aan de Houtduiflaan 15 aug, 08:06
Afbeelding
Open bijendag in Nunspeet 12 aug, 09:00