Afbeelding
Photo by Markus Frieauff on Unsplash

Zo sluit jij de voordeligste zorgverzekering af

Partnercontent

Ieder jaar weer kiezen er honderdduizenden mensen voor om over te stappen van zorgverzekeraar. De één doet het omdat ze voordeliger uit willen zijn en de ander omdat de dekking simpelweg beter aansluit. Het is namelijk heel goed mogelijk dat de verzekeraar waarbij je al jaren verzekerd bent, niet meer helemaal kan voldoen aan de behoefte die jij als persoon hebt. Naarmate je ouder wordt is het logisch dat je lichamelijk steeds meer ongemakken krijgt. Dit kan overigens ook zonder dat je op leeftijd bent, maar de kans is natuurlijk wel wat kleiner. Zo zijn bepaalde verzekeraars gespecialiseerd in personen met bepaalde klachten, waardoor het dus heel goed mogelijk is dat het voor jou pure noodzaak is om over te stappen aan het einde van het jaar. Wil jij weten waar je allemaal op moet letten? Dan zijn deze tips handig om even goed door te lezen.

Welke zorg heb je nodig?

Je zorgbehoefte zal naarmate je ouder wordt steeds groter worden. Of het nu gaat om een behandeling bij de fysio of het moeten slikken van verschillende medicijnen, dat maakt vaak niets uit. Wanneer je voornemens bent om over te stappen van zorgverzekeraar, is het dus belangrijk dat jij voor jezelf in kaart brengt wel zorg je nodig hebt. Ondanks het feit dat iedere zorgverzekeraar verplicht is om de door de overheid verplichte zorg in het basispakket aan te bieden, zitten hier per verzekeraar wel degelijk verschillen in. Zo kan het zijn dat een zorgverzekeraar je een bepaald minimum aan fysiobehandelingen moet vergoeden, maar een andere verzekeraar er hier een aantal boven zit. Kortom, weet wat je globaal nodig hebt. Het vergelijken van je zorgverzekering is dus verstandig om te doen. Zo kun je jaarlijks kijken of je verzekeraar en jij nog wel bij elkaar passen qua zorg en behoefte.

De hoogte van het eigen risico

In Nederland heeft iedereen die ouder is dan 18 jaar de verplichting om een zorgverzekering af te sluiten. Bij deze zorgverzekering hoort ook een verplicht eigen risico van 385 euro. Dit bedrag is in het leven geroepen om de zorg enigszins betaalbaar te kunnen houden. Wil jij nu maandelijks wat minder premie betalen? Dan is het heel goed mogelijk om dit eigen risico met een maximum van 500 euro te verhogen. Je komt dan uit op een eigen risico van 885 euro. Omdat een verzekeraar hier natuurlijk belang bij heeft, bieden ze je in ruil hiervoor een korting op de maandelijkse premie. Kies je ervoor om het eigen risico met het maximale te verhogen, dan kan dit je zomaar tussen de 15 en 20 euro per maand schelen.

Vraag naar de mogelijkheden bij je werkgever

Het kan heel goed zijn dat je via je werkgever een collectieve aanvullende verzekering kunt afsluiten die voordeliger is, dan wanneer je dit zelf doet. Houd er natuurlijk wel rekening mee dat dit niet voor iedere verzekeraar geldt en het afhankelijk is van met welke verzekeraar jouw werkgever bepaalde afspraken heeft gemaakt. Wil jij weten welke mogelijkheden er zijn, dan zijn deze vaak te vinden in het bedrijfsreglement en anders kun je hiervoor uiteraard ook gewoon terecht bij je HR-afdeling. Het is zonde om hier geen gebruik van te maken wanneer deze mogelijkheid er wel degelijk is.

advertentie
advertentie
Afbeelding
Duo-expositie van lokale kunstenaars in Veluvine Nunspeet 3 uur geleden
Afbeelding
Meer aandacht voor archeologisch verleden van Nunspeet en Veluwe 7 uur geleden
Afbeelding
Terug in de tijd: VVV al sinds 1910 voor toeristen 23 sep, 09:30
Afbeelding
Kop van Jut COLUMN 23 sep, 09:00
Afbeelding
Leger des Heils zoekt collectanten in Nunspeet 23 sep, 08:30
Afbeelding
Gratis vakantie voor kinderen in Vierhouten 23 sep, 08:00
Afbeelding
Kulturhus organiseert feestelijke activiteiten in Week van de Ontmoeting 22 sep, 10:00