Afbeelding
dekunstvanfotografie.nl

Dé tuinmeubeltrends van dit moment

Partnercontent

Bij Tuinmeubelshop in Nunspeet staat er 2000M2 aan tuinmeubelen in allemaal verschillende stijlen. Met zoveel keuze is het soms lastig om het juiste voor jouw tuin of balkon uit te zoeken. Waar het vroeger makkelijk kiezen was om tuinmeubelen voor buiten uit te zoeken, namelijk één kunststof stoel en tafel in een aantal kleuren, heb je momenteel veel verschillende stijlen en materialen. Bij Tuinmeubelshop Nunspeet weten ze wat de trends en ontwikkelingen zijn van dit moment en delen die graag om de keuze wat gemakkelijker te maken. 

Tuinmeubelen in de winter?

Het lijkt niet helemaal de tijd voor tuinmeubelen, toch worden tuinmeubelen steeds vaker het gehele jaar door gebruikt. Tegenwoordig worden er meer en meer overkappingen en tuinkamers geplaatst om ook in het najaar en in de winter nog te kunnen genieten van het buitenleven. Geert van Raaijen van Tuinmeubelshop Nunspeet geeft aan deze trend ook in de winkel steeds vaker te horen. “Steeds meer mensen maken een overkapping die in het najaar en de winterperiode dicht kan. Door in de overkapping een kachel of heater(s) te plaatsen kan je in het najaar ook nog heerlijk in de tuin zitten. De trend dat steeds meer mensen het hele jaar door buiten koken helpt hieraan mee denk ik. Naast de zomerse barbecues worden er tegenwoordig ook in de winter steeds meer gerechten gemaakt op de buitenkeuken. Om al dit lekkers te eten moet je wel comfortabel kunnen zitten en daarvoor kan je bij ons goed terecht. De tuinmeubelen die wij in onze collectie hebben, kunnen het gehele jaar buiten blijven staan, dus dat sluit mooi op deze trend aan.” 

Dining loungesets

Een van de grootste trends op dit moment zijn de dining loungesets. Dit is een combinatie van een loungeset en een tuinset in één. Als je geen ruimte hebt voor zowel een loungeset als voor een tuinset is dit de ideale oplossing. Deze loungesets hebben een wat hogere zit en er zit een hogere tafel bij. Zo kan je lekker onderuitgezakt zitten na een lange dag werken of gezellig met een groep samen eten of een spelletje doen. De dining loungesets zijn er in verschillende maten en materialen, dus wat voor tuin je ook hebt, er past er altijd wel één mooi bij.  

Rope

Als je op zoek gaat naar tuinmeubelen zie je steeds meer tuinmeubelen van rope. Maar wat is rope precies? Het is van origine touw dat gemaakt is van polyester en tijdens het productieproces maximaal is opgerekt. Daardoor blijft het mooi strak zitten en doordat het zacht materiaal is, zorgt het voor een heerlijk zitcomfort. Dit materiaal oogt misschien alsof het niet voor buiten gemaakt is, maar het tegendeel is waar. Het is ontzettend stevig materiaal dat geen vocht opneemt en het gehele jaar buiten kan blijven staan. Het materiaal geeft tuinmeubelen naast de stevigheid ook een ontzettend warme, moderne en sfeervolle uitstraling. Wil je iets hebben dat helemaal van deze tijd is? Ga dan voor rope. 

Ronde en ovale vormen

Deze trend komt een beetje over van binnen naar buiten. Waar vroeger in de keuken of woonkamer vrijwel altijd een rechthoekige of vierkante tafel de standaard was, zie je tegenwoordig bijna meer ronde of ovale tafels dan rechthoekige tafels staan. Deze trend zie je ook steeds meer in de tuinmeubelen naar voren komen. Niet alleen bij tuintafels, maar ook bij loungetafels en bijzettafels. Deze vormen breken het geheel en zorgen voor een speelse uitstraling. Daarnaast zorgt een tuintafel die rond of ovaal is gelijk voor meer gezelligheid in je tuin als je met elkaar aan het praten bent. Doordat je allemaal tegenover elkaar zit kan je gemakkelijker communiceren. 

Kom gezellig langs bij Tuinmeubelshop Nunspeet om deze trends te bekijken. Tuinmeubelshop Nunspeet is te vinden tegenover de Jumbo, boven de Welkoop. Geert, Wim, Aalt-Jan en Barthil voorzien je graag van advies om jouw ideale tuinmeubelen uit te zoeken, de koffie staat alvast klaar. 

advertentie
advertentie
Afbeelding
Midwinterwandeling samen met Veluwse midwinterhoornblazers 6 uur geleden
Afbeelding
Kritiek van commissie op onderhoud begraafplaatsen in gemeente 8 uur geleden
Afbeelding
Wie helpt VluchtelingenWerk Nunspeet? 9 uur geleden
Afbeelding
Gemeente Nunspeet hengelt Nederlands Kampioenschap Tijdrijden binnen 11 uur geleden
Afbeelding
Moed= angst + actie COLUMN 12 uur geleden
Afbeelding
Authentieke Ierse danskerstshow in theater Veluvine 7 dec, 18:00
Afbeelding
‘Is geheim, kan niks zeggen’ Politieke analyse 7 dec, 15:00