Afbeelding
Foto door Bart Ros via Pexels

Wat is er allemaal te beleven in Zwolle?

Partnercontent

Vergeet de Randstad met drukke steden zoals Amsterdam en Rotterdam. Vergeet ook het strand, waar half Nederland heen gaat als het kwik van de thermometer boven de 20 graden uitstijgt. Het echte Nederland vind je in Zwolle. Met een rijke geschiedenis, dynamische activiteiten en een bruisende binnenstad, beleef je er een geweldige dag. Daarnaast is het ook een prachtige stad om te leven, waarbij je iedere dag voor een nieuwe verrassing komt te staan.

Historie en cultuur

Duik de cultuur in en ontdek de historische binnenstad van Zwolle. Met monumenten zoals de Sassenpoort, Peperbus en Grote Kerk is er genoeg oogstrelende schoonheid om een mooie dag te beleven. Daarnaast zijn er tal van musea om ook de benodigde kennis op te doen. Met een veelzijdig aanbod op het gebied van kunst en zelfs videospellen, is er altijd een museum die aansluit bij jouw interesses. Het is bovendien mogelijk om lekker op je gemak langs de pittoreske grachten te lopen, om vervolgens lekker van een drankje te genieten op het terras.

Winkelen

Voor veel mensen is een dagje uit niet compleet zonder enkele mooie winkels te bezoeken. Gelukkig biedt de binnenstad van Zwolle, met talloze boetiekjes en charmante winkels, je veel shopplezier. Alles van grote modezaken tot kunstzinnige speciaalzaken zijn onderdeel van het straatbeeld. Op vrij- en zaterdagen is er bovendien een grote markt in het centrum te vinden. Het hoogtepunt op dit gebied zijn de Blauwvingerdagen: dit is met 450 kramen een van de grootste braderieën van Nederland.

Een sportieve stad

Naast historie en cultuur, biedt Zwolle ook de ruimte om lekker actief bezig te zijn. Zeker als je er woont, is het aan te raden om het sporten deel van je routine te maken. Hierdoor kun je met een goede conditie van de rest van de stad genieten. Een veelgebruikte manier om gezond te blijven is bijvoorbeeld de sportschool Zwolle, met toegankelijke faciliteiten van onder andere Basic-Fit. De stad heeft veel mogelijkheden gezond bezig te zijn op een manier die jou het beste uitkomt. Hierdoor is het ook uitermate goed geschikt voor een sportief uitje.

Creatief Zwolle

Het is ook belangrijk te benoemen dat Zwolle een zeer creatieve stad is. Dit is niet alleen te zien aan de vele kunstmusea, maar ook aan de creatieve workshops die er worden gegeven. Zo kun je erheen om te leren verven of sieraden te maken. Dergelijke workshops zijn een leuk initiatief om je creatieve kant te ontdekken en even lekker de stress van je af te laten glijden. Dit maakt het ook aantrekkelijk als bijvoorbeeld een bedrijfsuitje, waarbij werknemers even tot rust kunnen komen.

Conclusie

Er is nog maar een fractie van wat je allemaal kunt beleven in Zwolle genoemd. Het is daarom leuk om zelf op ontdekking te gaan in de stad en al het moois te bewonderen. Ook voor mensen die er al wonen is het waardevol een andere kant van de stad te zien. 

advertentie
advertentie
Afbeelding
Trainer Lucas Hoekman (vv Nunspeet): 'Niet minder dan periodetitel' 15 uur geleden
Afbeelding
Theatergroep De Jonge Honden pakt klassieker 'De scheepsjongens van Bontekoe' aan 20 uur geleden
Afbeelding
Veluwse Wandeldagen staan begin februari op het programma 20 uur geleden
Afbeelding
Nieuwjaarsreceptie Ahmadiyya Moslim Gemeenschap Nunspeet 28 jan, 10:47
Afbeelding
Leilani Brunekreeft (15) uit Nunspeet naar World Scout Jamboree in Zuid-Korea 28 jan, 08:06
Afbeelding
Wijkontmoetingscentra voorzien in grote behoefte in Nunspeet 27 jan, 15:22
Afbeelding
Eerste dakpannen gelegd voor sociale huurwoningen 27 jan, 09:44