Afbeelding
Foto Unsplash

Leuke dingen om te doen in de kerstvakantie

Partnercontent

Bij kerst denk je, toch, automatisch aan sneeuw. Maar de kans dat jij deze kerstvakantie een sneeuwpop kunt maken is maar klein. Toch moet je die twee weken door zien te komen. Samen leuke dingen doen is, juist in deze tijd van het jaar, wel erg leuk. Ook met een klein budget zijn er genoeg leuke dingen te bedenken.

1. Bouw een fort in de woonkamer

In de woonkamer kun je een mooi fort bouwen. Daar heb je alleen de eetkamertafel, de stoelen en wat lakens voor nodig. Het fort is al snel klaar en dan kan het worden ingericht. Leg dikke kussens, bijvoorbeeld van de bank, op de grond en zet er een LED-lampje in. Dat wordt vast de favoriete speelplek van je kinderen, deze kerstvakantie. Je kunt er alles in organiseren: een picknick, een leuk bordspel en natuurlijk een overnachting.. Als dat geen feestje wordt...?

2. Maak een heerlijke wandeling

Zodra het weer het toelaat en je niet compleet weg regent is het tijd voor een beetje frisse lucht. Je kunt een fijne wandeling maken in de wijk waar je woont, maar je kunt het ook iets verderop zoeken. Ga naar het bos en zwerf over de bospaden of ga naar het strand en wandel een flink stuk langs de waterkant. Tipje voor de laatste wandeling: loop héén tegen de wind in terug met de wind mee. Zo voorkom je dat je veel verder loopt dan je eigenlijk zou willen. Op het stand vind je de mooiste schelpen vinden en ook vast nog andere zaken die in een ver land in het water zijn geraakt. Misschien vinden ze wel een brief in een fles!

3. Tijd voor jezelf

Gewoon even tijd voor jezelf is ook heerlijk. Plof op de bank met je laptop en schenk een lekker glaasje voor jezelf in. Het is nu tijd om je sociale media eens goed te bekijken. Je foto’s van de dag te posten en de foto’s van anderen te bekijken. Maar er is meer: je kunt tegenwoordig ook online gokkasten uitproberen. Best een leuk alternatief tijdverdrijf. 

advertentie
advertentie
Afbeelding
Trainer Lucas Hoekman (vv Nunspeet): 'Niet minder dan periodetitel' 17 uur geleden
Afbeelding
Theatergroep De Jonge Honden pakt klassieker 'De scheepsjongens van Bontekoe' aan 22 uur geleden
Afbeelding
Veluwse Wandeldagen staan begin februari op het programma 22 uur geleden
Afbeelding
Nieuwjaarsreceptie Ahmadiyya Moslim Gemeenschap Nunspeet 28 jan, 10:47
Afbeelding
Leilani Brunekreeft (15) uit Nunspeet naar World Scout Jamboree in Zuid-Korea 28 jan, 08:06
Afbeelding
Wijkontmoetingscentra voorzien in grote behoefte in Nunspeet 27 jan, 15:22
Afbeelding
Eerste dakpannen gelegd voor sociale huurwoningen 27 jan, 09:44