Afbeelding
Foto door Andrea Piacquadio via Pexels

Zo belangrijk is het voor een werkgever om persoonlijke groei te stimuleren

6 maart 2023 om 10:49 Partnercontent

Persoonlijke groei is een belangrijk onderdeel van iemands leven en kan ook van grote invloed zijn op iemands werk. Werknemers die gestimuleerd worden om aan hun persoonlijke groei te werken, zijn vaak gemotiveerder, productiever en beter in staat om met uitdagingen om te gaan. Daarom is het als werkgever belangrijk om persoonlijke groei te stimuleren en werknemers de mogelijkheid te geven om zich ook binnen hun werk te doen laten ontwikkelen. Dit zorgt er namelijk niet alleen voor dat ze een stuk productiever zijn, maar ook dat je ze aan je weet te binden. Voor een werknemer is het namelijk belangrijk dat ze het gevoel hebben dat ze worden gewaardeerd. Niet alleen om wat ze doen, maar ook om wie ze zijn. Om je een idee te geven waarom het zo belangrijk is om de persoonlijke groei van je werknemers te stimuleren, hebben we een aantal belangrijke voordelen voor je op een rijtje gezet.

Verhoog het kennisniveau

Wanneer jij je werknemers de mogelijkheid geeft om jaarlijks deel te nemen aan een studie of opleiding, dan zul je zien dat ze dit vaak enorm waarderen. Hetgeen waar ze al goed in zijn, leren ze nog beter. Dit zorgt er niet alleen voor dat het kennisniveau flink omhoog gaat, maar zorgt er ook voor dat je je werknemers een grotere verantwoording kunt geven. In het verlengde daarvan, kan dit zomaar eens betekenen dat je met minder mensen hetzelfde of zelfs meer werk gedaan kunt krijgen. Het is daarom dus ook goed je werknemer ook financieel te belonen op het moment dat hij of zij een diploma heeft weten te behalen. Je zult zien dat ze zich hierdoor nog meer zullen gaan inzetten, waardoor het jouw als werkgever alleen maar ten goede komt.

Betrokkenheid van de werknemer

Een werknemer die de ruimte krijgt om zichzelf binnen het bedrijf verder te kunnen ontwikkelen, is doorgaans een stuk meer betrokken. Allereerst voelen ze een blijk van waardering, waardoor ze net dat stapje extra zetten, dan wanneer je als werkgever alleen maar neemt. Ook zorgt het ervoor dat het kennisniveau van de medewerkers omhoog gaat, waardoor ze steeds meer verantwoordelijkheden kunnen dragen en zo ook een groter geheel van het bedrijf zien. Waar veel werkgever denken dat af en toe een schouderklopje voldoende is, is dit vandaag de dag natuurlijk allang niet meer het geval. Voor wie nu gaat solliciteren, liggen er laptops, telefoon abonnementen klaar en kan er vaak zelfs nog een auto worden uitgezocht. Allemaal op kosten van de zaak. Toch zien we dat dit in de praktijk vaak alleen de eerste paar maanden leuk is, geld went immers heel erg snel kunnen we je verzekeren.

Productiviteit gaat omhoog

Hoe meer een werknemer weet, des te meer werkzaamheden ze kunnen verrichten. Je kunt je namelijk wel voorstellen dat wanneer een werknemer regelmatig naar een andere afdeling toe moet lopen, om daar vervolgens te informatie op te halen die ze nodig hebben, dit veel meer tijd kosten, dan wanneer ze deze informatie zelf tot hun beschikking hebben. Uiteraard ontkom je er niet altijd aan, maar praktisch is het natuurlijk niet.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie