Afbeelding
Foto Shutterstock

Van training tot carrière: Alles wat je moet weten over werken met paarden

14 maart 2023 om 13:09 Partnercontent

Heb je er ooit aan gedacht om van je liefde voor paarden een carrière te maken? Werken met paarden kan enorm lonend zijn, maar de weg naar professioneel succes kan ingewikkeld en onduidelijk zijn. Het vereist toewijding, hard werken en de juiste vaardigheden, dus het is belangrijk om je onderzoek te doen voordat je de sprong waagt.

Welke vaardigheden heb je nodig om met paarden te werken?

Dus je hebt besloten om een carrière met paarden na te streven. Maar voordat je er meteen induikt, is de eerste stap begrijpen wat succesvolle paardenprofessionals onderscheidt en welke vaardigheden je nodig hebt om er een te worden.

Hier is een overzicht van de belangrijkste vaardigheden die je moet beheersen:

 • Horsemanship: dit omvat het begrijpen van de behoeften, het gedrag en de psychologie van paarden, zodat je goed en veilig met ze kan omgaan. 
 • Training: weet hoe je paarden moet trainen om bereden te worden, van op- en afstijgen tot lopen en draven. 
 • Paardrijden: bouw je rijvaardigheid op zodat je het paard in elke situatie onder controle hebt. 
 • Onderhoud: leer hoe je problemen herkent, de dagelijkse verzorging doet en de gezondheid van je dieren onderhoudt. 
 • Communicatie: raak vertrouwd met het communiceren met andere mensen op een beleefde en professionele manier zodat alle interacties met collega-trainers, klanten, personeel etc. soepel verlopen.

Training en verzorging: De mogelijkheden verkennen

Als het gaat om werken met paarden, is er een breed scala aan carrières die je kunt volgen. Van paardendierenarts en hoefsmid tot rij-instructeur, de mogelijkheden zijn bijna eindeloos. Welk pad je ook kiest, alle carrières in de paardenzorg vereisen een speciale paarden opleiding.

Het is belangrijk dat paardenprofessionals verstand hebben van paardengedrag, basisgezondheidszorg en eerste hulp. Paardeneigenaren hebben wellicht aanvullende training nodig op het gebied van voeding, verzorging, hoefverzorging, zadelverzorging, long-lining en trailering van paarden. Volg een paarden opleiding en ga daarna het werkveld in! 

Carrièrepaden: Verschillende banen en mogelijkheden voor paarden

Werken met paarden is een breed en divers vakgebied, en er zijn vele wegen die je kunt bewandelen. Laten we beginnen met enkele van de meer traditionele paden voor degenen die willen werken met paarden:

 • Stalknecht/verzorger: Deze banen omvatten de dagelijkse verzorging en onderhoud van paarden, zoals voeren, borstelen, stallen uitmesten, verzorgen en trainen van de paarden. 
 • Rij-instructeur/coach: Als je aanleg hebt om anderen les te geven en de basis van horsemanship begrijpt, kun je je vaardigheden gebruiken om ruiters van alle niveaus te helpen hun vaardigheden en vertrouwen te ontwikkelen. 
 • Stalmanager/trainer: Managers zorgen ervoor dat de dagelijkse gang van zaken in de stal soepel verloopt. Trainers zijn verantwoordelijk voor het werken met paarden namens hun eigenaren om ze verschillende vaardigheden aan te leren of ze voor te bereiden op wedstrijden of races.

Als je op zoek bent naar iets meer gespecialiseerd of geavanceerd, zijn er veel mogelijkheden voor degenen die gepassioneerd zijn over het werken met paarden:

 • Paardenmassagetherapeut: Er is bewijs dat massagetherapie een aantal voordelen heeft voor de gezondheid van mensen - hetzelfde geldt voor paarden! Als gecertificeerd therapeut kun je massagediensten aanbieden om paarden gezond te houden. 
 • Gedragsspecialist voor paarden: Kun je niet genoeg krijgen van psychologie? Gedragsspecialisten voor paarden richten zich op het bestuderen van paardenpsychologie en -gedrag om beter te begrijpen hoe ze verschillende taken leren. 
 • Paardenfysiotherapeut: Dit is een ander veld dat extra onderwijs vereist - fysiotherapeuten bieden behandelingen zoals ultrasone therapie, hydrotherapie en elektrische stimulatie om blessures te behandelen, genezing te bevorderen en chronische aandoeningen bij paarden te beheren. 
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie