Afbeelding
Foto: Pexels

Eenvoudige tips om de beste kleding te kiezen

3 april 2023 om 13:33 Partnercontent

Winkelen voor kleding kan een leuke ervaring zijn, maar laten we eerlijk zijn, het kan ook een stressvolle ervaring zijn. Van pasvorm tot stijl, er is zoveel om rekening mee te houden als je jezelf gaat kleden. Het hoeft echter niet zo ingewikkeld te zijn als het lijkt. Met de juiste tips en hulpmiddelen kan je een slimme shopper worden en kleding kopen die perfect past.

Meet jouw kledingmaat correct

Voordat je gaat winkelen, is het belangrijk om jouw maat goed op te meten. Dit geeft je een uitgangspunt voor hoe de kleding die je zoekt moet passen en aanvoelen. Begin met het meten van de omtrek van jouw borst, taille en heupen met een stoffen meetlint. De meting rond elk gebied moet goed zitten, maar niet strak. Zodra je deze metingen hebt, kan je gemakkelijk bepalen welke maat kleding je het beste past. Dit is vooral erg handig als je online kleding wil bestellen bij bijvoorbeeld Beachim. Kies de juiste maat en krijg een perfect passend kledingstuk in huis!

Kijk naar de stof en de kwaliteit van het kledingstuk

Controleer de stof en de kwaliteit van de kleding die je bekijkt, want dit heeft invloed op hoe lang jouw kledingstuk meegaat en hoe comfortabel het is. Zoek als vuistregel naar natuurlijke vezels zoals katoen en linnen, omdat die het beste ademen - en als je woorden als “voorgekrompen” of “niet-krimpend” ziet, is dat een goed teken!

Als je aan de stof voelt, let dan op losse draden of ongelijke naden en voel hoe zwaar of licht het kledingstuk is. Als je even de tijd neemt om de constructie van het kledingstuk te bekijken, weet je zeker dat je iets krijgt dat lang meegaat.

En vergeet niet de onderhoudsinstructies te lezen! Als iets het label “alleen stomen” draagt, maar je weet dat jouw levensstijl het niet toelaat om vaak naar de stomerij te gaan, is het misschien niet de moeite waard om erin te investeren. Kies in het algemeen voor artikelen met het label “geschikt voor stomerij” of “machinewasbaar”, zodat je jouw kleding gemakkelijk op zijn best kan houden.

Controleer het stiksel en de naden

Behalve de kwaliteit van de stof en de vraag of de kleding goed past, moet je ook het stiksel en de naden controleren op onregelmatigheden. Dit is vooral belangrijk voor kleding die zal bewegen, zoals shirts, broeken en rokken. Verkeerd geplaatste naden kunnen oncomfortabel zijn en uw kleding goedkoop doen lijken.

Een goed ding om te doen is om het kledingstuk omhoog te houden en het een beetje uit te rekken om te controleren op duidelijke gebreken in het stiksel en de naden. Als je twijfelt, kies dan altijd voor kleding met kwalitatief betere naden. Je zal jezelf later dankbaar zijn!

Let ook goed op de knopen of andere sluitingen van het kledingstuk - zorg ervoor dat ze goed vastzitten en niet al na een paar keer dragen losraken.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie