Afbeelding
Foto: Thomas Breher via Pixabay

Heb jij al infrarood panelen in je huis?

19 mei 2023 om 00:00 Partnercontent

Je ziet ze steeds vaker opduiken in zowel woningen als bedrijfspanden: infrarood panelen. Steeds meer mensen ontdekken het voordeel en het gemak ervan. Vroeger zag je ze vooral in een sauna, maar inmiddels worden ze ook gebruikt om een ruimte te verwarmen. Het is een ideale oplossing voor woningen die niet goed geïsoleerd kunnen worden of als een complete isolatie op dit moment financieel niet haalbaar voor je is. Bekijk onze infrarood panelen en laat je overtuigen van het gebruiksgemak en het comfort dat ze kunnen bieden. Polarheat heeft panelen voor tegen de muur maar ook voor aan het plafond. Zo kun je altijd de beste optie kiezen die past bij jouw situatie.

Aan de slag met verduurzaming

Iedere huiseigenaar moet hoe dan ook aan de slag met verduurzaming. Rond 2030 zijn er al bepaalde deadlines en vanaf 2050 moet het gebruik van fossiele brandstoffen helemaal zijn gestopt. Dat betekent dat huizen moeten worden verwarmd met iets anders dan aardgas. Elektrisch verwarmen is prima mogelijk. Je kunt hiervoor gebruik maken van een elektrische warmtepomp of de woning wordt aangesloten op een warmtenet. Elektrische vloerverwarming is ook een goede optie. Op die manier ben je niet langer afhankelijk van gas. Een prettige bijkomstigheid is dat stroom duurzaam kan worden opgewekt en goedkoper is dan aardgas. Nieuwe woningen hebben vaak niet eens meer een gasaansluiting. In dat geval ben je verplicht om je huis op een andere manier te verwarmen. Aansluiting op een warmtenet is uiteraard ook mogelijk als de wijk waar je woont daarvoor in aanmerking komt.

Kleine aanpassingen in huis die het verschil maken

Bij Klusaanbieding.nl kun je terecht voor scherpe aanbiedingen voor goed gereedschap van onder andere Makita en Festool. Hiermee kun je in huis aan de slag om aanpassingen te doen die zorgen voor minder energieverbruik. Zo kun je isolatieplaten tegen de plafonds of de muren monteren. Ook kun je hiermee het dak van de zolderverdieping beter isoleren. Tochtstrippen langs ramen en deuren maken meer verschil dan je in eerste instantie misschien denkt. Dat geldt ook voor isolerende folie op de ramen en isolatiemateriaal achter de radiatoren van je verwarming. Deze maatregelen samen zorgen eveneens voor een verlaging van je energierekening.

Verbetering van je wooncomfort

Verduurzamen zorgt niet alleen voor energiebesparing. Je verbetert daarmee ook het woongenot. Het is immers prettig om te wonen in een huis waar het warm en droog is. Goede isolatie zorgt er namelijk ook voor dat vocht minder makkelijk het huis binnen dringt. Daardoor is de kans ook een stuk kleiner dat je te maken krijgt met schimmelvorming. Zeker voor ouderen maar ook voor jonge kinderen is dit erg belangrijk. En het maakt je huis natuurlijk ook aantrekkelijk voor de verkoop. Kopers zijn vaak erg gecharmeerd van een huis waar ze zonder al te veel te hoeven klussen in kunnen trekken.

Maak een planning voor de verduurzaming

Veel huiseigenaren liggen wakker van de kosten die ze moeten gaan maken om hun huis te verduurzamen. Het goede nieuws is dat niet alles tegelijk hoeft. Je kunt de verbeteringen stap voor stap doen. Niemand zegt dat je huis binnen een half jaar energielabel A moet hebben. Het is heel goed mogelijk om de isolatie van de woning in fases te doen en daarna na te denken over een elektrische warmtepomp of zonnepanelen op het dak. Vergeet ook zeker niet om subsidie aan te vragen. Meer informatie daarover kun je vinden op de website van de gemeente of van de provincie. Je krijgt meer subsidie als je twee energiezuinige maatregelen neemt. Dit is wellicht een overweging om maatregelen die te combineren zijn tegelijk uit te laten voeren. Denk aan dakisolatie en het plaatsen van zonnepanelen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie