Afbeelding
Foto: Pexels

In 3 stappen naar een nieuwe schooltas

17 augustus 2023 om 10:47 Partnercontent

Een nieuwe schooltas uitzoeken kan een leuke maar ook belangrijke taak zijn. Een goede schooltas zoals de Lui jo tas voor vrouwen, is immers niet alleen een mode accessoire, maar ook een praktisch hulpmiddel om al je schoolspullen in mee te nemen. In dit artikel laten we je zien hoe je in een paar eenvoudige stappen de perfecte schooltas kunt kiezen, rekening houdend met je budget, (ergonomische) eigenschappen, indeling, duurzaamheid en natuurlijk ook de garantie. Dus ben jij op zoek naar een nieuwe geschikte tas waarin jij al je schoolspullen mee kunt nemen, dan dan je hier aan het juiste adres. Vooral in de tijd waarin we alles via het internet opzoeken, is het handig een paar tips te krijgen hoe je het gemakkelijkst een selectie maakt van tassen die aan jouw wensen en eisen voldoen.

Budget

Bij het kiezen van een nieuwe schooltas is het belangrijk om je budget in gedachten te houden. Schooltassen zijn er in verschillende prijsklassen, dus het is handig om vooraf een budget vast te stellen. Zo voorkom je dat je verleid wordt om een tas te kopen die boven je financiële mogelijkheden ligt. Gelukkig zijn er ook betaalbare opties die voldoen aan alle andere belangrijke criteria. Handig is wel om voor jezelf een wat ruimer bedrag in je hoofd te houden, zodat je straks niet een tas op een paar euro moet laten hangen. Zorg er dus voor dat je tussen de 10 en 15 procent speling hebt, zodat je bij een duurder exemplaar niet met lege handen de deur uit hoeft te lopen.

Draagcomfort

Een schooltas moet niet alleen mooi zijn, maar ook ergonomisch verantwoord. Dit betekent dat de tas comfortabel moet zijn om te dragen, zelfs als je veel schoolspullen meeneemt. Let daarom op verstelbare schouderbanden en een gewatteerd rugpaneel voor extra draagcomfort. Een goed passende tas helpt rugklachten te voorkomen en maakt het dragen van zware boeken en een laptop veel gemakkelijker. Wel is het aan te raden, in het geval ze op de fiets gaan, je ze ook een speciale tassen dragen aanschaft, zodat de as gedurende de rit op de bagagedrager kan steunen en zo de rug wordt ontlast.

Indeling van de tas

Een praktische indeling van de schooltas is essentieel. Kies voor een tas met meerdere vakken, zodat je je spullen georganiseerd kunt opbergen. Een extra vak voor je laptop of tablet is ook handig als je deze vaak mee naar school neemt. Zo blijft je elektronica goed beschermd en apart van je andere schoolbenodigdheden. Wil je alles gemakkelijk en snel bij de hand hebben, dan zijn shabbies tassen ideaal voor bijvoorbeeld wanneer je de telefoon en wat andere kleine spullen binnen handbereik wilt hebben en dus niet je hele tas iedere keer van je rug hoeft te halen.

Duurzaam

Een duurzame schooltas is een slimme keuze. Kies voor een tas gemaakt van stevig en hoogwaardig materiaal, zodat hij lang meegaat en bestand is tegen dagelijks gebruik. Duurzame tassen zijn niet alleen beter voor het milieu, maar ook voor je portemonnee, omdat je minder snel een nieuwe tas hoeft te kopen. Je kunt dus beter een paar euro meer uitgeven aan een goede tas, dan dat je gaat voor een wat goedkoper model en uiteindelijk duurder uit bent omdat je ieder jaar een nieuwe tas moet aanschaffen

Garantie

Controleer ook altijd de garantievoorwaarden van de schooltas. Een goede garantie geeft je rust, omdat je weet dat je bij eventuele schade of problemen kunt rekenen op reparatie of vervanging. Let op de garantietermijn en welke gebreken wel en niet onder de garantie vallen. Nu is er wel een wettelijke verplichting van twee jaar, maar het kan zijn dat het bedrijf waar jij je tas hebt gekocht, de regels net even iets anders hanteert dan bijvoorbeeld een ander. Staar je daarom dus ook nooit alleen blind op de prijs, maar kijk ook naar de aanvullende voorwaarden.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie