Afbeelding
Foto: John Schnobrich via Unsplash

Hoe sluit je een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering af?

6 oktober 2023 om 00:31 Partnercontent

Wil je een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering afsluiten? Dan moet je de juiste stappen doorlopen. Een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering moet namelijk volledig bij jouw bedrijf passen om er het beste uit te halen. De verzekering beschermt jou namelijk tegen de aansprakelijkheid voor schade aan anderen. Dit kan variëren van lichamelijke letsels tot materiële schade. Stel jouw klant glijdt uit over een product op de werkvloer of je beschadigt iets tijdens het klussen bij de klant, dan kan dit niet alleen schade aan eigendommen aanbrengen, maar ook letsel met zich meebrengen. De kosten voor herstel of de medische kosten zijn niet mals en zorgen dat jouw bedrijf meer risico’s loopt om niet meer voort te kunnen in de toekomst. Maar hoe sluit je deze dan precies af? 

De dekking aansluiten bij jouw behoeften

Een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering afsluiten begint door te kijken naar jouw behoeften. Je moet namelijk goed weten waar jouw bedrijf voor staat, welke werkzaamheden je uitvoert en welke risico’s hieraan hangen. Alle behoeften en wensen zorgen voor een geheel andere dekking. Een weloverwogen keuze is dus wel een vereiste voor het vinden van een passende verzekering. Heb je al jouw behoeften op een rij gezet? Dan is het tijd om naar de dekkingen te kijken. Je kan bijvoorbeeld kiezen voor een basisdekking, maar ook voor gespecialiseerde dekkingen. Het is afhankelijk van jouw branche waar je het beste mee uit bent. Eventueel kan je de opties ook bespreken met een verzekeringsadviseur om te voorkomen dat je een verkeerde keuze maakt met jouw verzekering. 

Extra verzekerd in de bouw

Werk je in de bouw? Dan kijk je niet alleen naar de bedrijfsaansprakelijkheid, maar is een CAR verzekering Univé ook een goede keuze. Het is een speciale verzekering die de bouwprojecten beschermt tegen schade door onvoorziene omstandigheden. Als er een brand ontstaat, kunnen de constructie en materialen schade krijgen. In dit geval kan het hoge kosten met zich meebrengen om alles te herstellen of vervangen. Daarnaast dekt het de schade aan derden die ontstaan zijn door jouw bouwproject. Heb je gevonden wat je zocht? Dan kan je bekijken wat de maandelijkse premie wordt. Afhankelijk van de dekkingen die je kiest, kan het maandbedrag verschillen. Zorg voor een goede verhouding tussen de dekking en de prijs. 

De aanvraag en de kleine lettertjes

Je hoeft dan alleen nog het aanvraagformulier in te vullen voor jouw verzekering. De verzekeringsmaatschappij vraagt een aantal basisgegevens en meer informatie over jouw bedrijf. Ook geef je aan welke dekking je nodig hebt en welke eventuele extra’s hier nog bij moeten kunnen. Je ziet dan direct de polisvoorwaarden. Lees deze goed door. De kleine lettertjes doornemen kan voorkomen dat je tijdens het indienen van een schadeclaim voor verrassingen staat. Zorg dat je begrijpt wat wel en niet gedekt is, evenals eventuele uitzonderingen en beperkingen. Als er iets onduidelijk is, vraag dan om verduidelijking voordat je het contract ondertekent. Je bent dan snel verzekerd van een goede verzekering en kan genieten van de werkzaamheden die je uitvoert voor al jouw klanten.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie