Afbeelding
Hans Guldemond

Dutch Eagles met hun voorstelling Gold in Veluvine

18 februari 2022 om 08:00 Podiumkunsten

NUNSPEET Hits van The Eagles gecombineerd met hits van andere artiesten uit de gouden periode van de popmuziek. Op zaterdag 26 februari staan de Dutch Eagles in Veluvine met hun voorstelling Gold.

Volgens popprofessor Leo Blokhuis is de Haarlemse coverband eigenlijk beter dan de Eagles zelf, maar zover wil de band zelf niet gaan. Wel beschouwen ze zichzelf als de beste coverband van Nederland en blijven zo trouw mogelijk aan de echte Eagles sound. Dit hoor je terug in de meerstemmige zang en de gitaarsolo’s van de zeskoppige band. De Dutch Eagles zijn inmiddels tot ver buiten onze grenzen de onbetwiste vertolkers van dit genre en het tijdperk. Met ruim 25 gitaren, zes loepzuivere vocalen, verhalen en vooral veel plezier en overtuiging brengen zij deze tijdloze muziek al meer dan tien jaar schijnbaar moeiteloos tot leven.

,,Gold staat in deze show voor het zoeken naar het goud binnen de muziek. We nemen de toehoorders mee op die zoektocht, dat is heel interessant. Het blijft fantastisch toch steeds nieuwe pareltjes te (her)ontdekken uit de gouden periode wat deze muziek betreft. Er zitten heel verrassende dingen tussen”, vertelt drummer André Kemp. In de tijd dat ze niet konden spelen, maakte de band een cd van de show ‘Gold’ waar ze nu mee touren.

Na anderhalf jaar kan de band eindelijk zijn tour weer hervatten. De drummer: ,,Het voelde als een soort tijdcapsule; je doet weer wat je deed, maar ineens anderhalf jaar verder. Aan de andere kant zijn we het tijdreizen wel gewend, mensen zeggen na afloop vaak: ‘Nou ik was vanavond weer even 18 jaar oud, zat ineens weer midden in mijn jeugd!’. Muziek blijft natuurlijk gekoppeld aan de tijd waarin men er kennis mee maakte en het luisterde, wat voor de meesten een mooie tijd blijkt te zijn geweest. Het is geweldig om al die blije mensen weer te zien, weer te voelen waar je het voor doet; de passie voor mooie muziek met anderen delen.”

De band bestaat uit Arto Boyadjian (gitaar en zang), Dennis Allaert (gitaar, percussie en zang) , Ruben van Mastrigt (keyboard, zang en mondharmonica), André Kemp (drums en zang), Jens Huigen (basgitaar en zang) en Ivo Dinkelaar (gitaar en zang). Het optreden vindt plaats op 26 februari om 20.15 uur. Kaarten zijn te koop voor 28 euro per persoon via www.veluvinenunspeet.nlof aan de theaterkassa.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie