Afbeelding
Barry Wensink

Bezwaren tegen nieuw onderkomen voor asielzoekers afgewezen

20 april 2024 om 09:01 Politiek

Het bezwaar tegen het tijdelijk huisvesten van vluchtelingen in de woning aan de Eperweg 16 in Nunspeet is ongegrond verklaard. Met dit besluit neemt het college van burgemeester en wethouders het advies over van de onafhankelijke commissie bezwaarschriften.

Wijnand Kooijmans

Het gaat om de opvang van ontheemden uit Oekraïne. Tegen het besluit de benodigde vergunning af te geven was bezwaar aangetekend door omwonenden. Zij vinden dat ze in het voortraject onvoldoende zijn betrokken door de gemeente. Zo heeft voorafgaande aan het informeren van de omwonenden al een bezichtiging plaats gevonden door de betrokken ontheemden. Hierdoor werd de indruk gewekt dat de huisvesting al was beklonken voor met de inspraak werd gestart.

Ook is er kritiek op het feit dat er geen gedegen omgevingsanalyse is uitgevoerd door een externe partij en is door de gemeente geen reactie gegeven op een voorgestelde alternatieve locatie. Ook vinden ze dat door de komst van de ontheemden hun woongenot wordt aangetast.

De commissie deelt de mening van het college dat de omwonenden voldoende zijn meegenomen in het participatieproces. En dat de indieners van de zienswijze ook voldoende de mogelijkheid hebben gekregen hun wensen kenbaar te maken. Het bezwaar dat de indruk is gewekt dat alles in kannen en kruiken was wordt ook niet gedeeld door de commissie.

De commissie vindt het van belang dat de gemeente heeft gehandeld vanuit het algemeen belang dat is gediend met het faciliteren van de opvang van vluchtelingen. En gaat boven het individueel belang dat mensen hebben bij een besluit dat een college neemt. Ook wordt gewezen op het feit dat de tijdelijke huisvesting aan de Oosteinderweg niet heeft geleid tot nadelige gevolgen voor de omgeving en om die reden ook geen overlast wordt verwacht aan de Eperweg.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie