Voormalig sportcomplex De Brake gaat in de verkoop
Voormalig sportcomplex De Brake gaat in de verkoop Wijnand Kooijmans

Pleidooi voor herstel trap in toren van de Hervormde Dorpskerk

15 mei 2024 om 15:00 Politiek

Kan in de toekomst de toren van de Hervormde Dorpskerk in Nunspeet vaker worden beklommen? Wethouder Wichert Stoffer gaat hiernaar navraag doen naar aanleiding van een vraag van Sander Kouwenberg (PvdA/GroenLinks).

Wijnand Kooijmans

Aanleiding voor hem was een verzoek dat is gedaan door een student van de Universiteit van Amsterdam de toren te mogen beklimmen. Die kreeg nul op het rekest gezien de staat van onderhoud van de trap. In het meerjaren onderhoudsprogramma is voor de toren echter maar een klein bedrag van tussen de twee- en drieduizend euro opgenomen. Volgens Kouwenberg hooguit voldoende voor een likje verf hier en daar. Voor het restaureren van de trap moet wat hem betreft wellicht meer geld worden uitgetrokken.

Wethouder Stoffer weet dat terughoudend wordt omgegaan met verzoeken de toren te mogen beklimmen. Omdat hij niet van de hoed en de rand weet gaat hij eerst navraag doen naar de staat van de trap en eventuele kosten om die aan te pakken.

De raad stemt in met het instellen van een onderhoudsvoorziening ten behoeve van onderhoud aan de gemeentelijke gebouwen. Hiervoor wordt jaarlijks een bedrag van 619.000 euro beschikbaar gesteld. Hiervan is 477.000 euro nodig voor onderhoud en 142.000 euro voor vervanging. Vaak gaat het dan om technische installaties.

Voor twee gebouwen wordt in een later stadium nog een meerjarig onderhoudsplan opgesteld. Het gaat om het Rode Kruis gebouw en de brandweerkazerne. De kazerne wacht een grondige renovatie om aan de huidige eisen te kunnen voldoen. Het Rode Kruisgebouw wordt onder meer geschikt gemaakt voor het hierin onderbrengen van het Straathoekwerk. Het kan betekenen dat de totale kosten nog toenemen.

Ook enkele andere gebouwen vallen buiten het programma. Onder meer voormalig sportcomplex De Brake dat binnenkort verkocht gaat worden. 

Voormalig sportcomplex De Brake wordt binnenkort in de
verkoop aangeboden

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie