Jennifer Elskamp en Paulien van Triest.
Jennifer Elskamp en Paulien van Triest. Miriam Plaggenborg

Jennifer Elskamp (CU) is nieuwe wethouderskandidaat

Politiek

NUNSPEET De nieuwe wethouderskandidaat voor de ChristenUnie is bekend. De Nunspeetse Jennifer Elskamp is vooruitgeschoven om in het nieuw te vormen college de wethouder namens de ChristenUnie te worden.

Al anderhalf jaar stond het vast: Paulien van Triest zou de beoogde wethouderskandidaat voor de ChristenUnie zijn, als de partij weer in een college terecht zouden komen. Na een zorgvuldige persoonlijke afweging heeft Paulien besloten zich terug te trekken. Dat stelde bestuur en fractie voor de uitdaging een goede nieuwe kandidaat te zoeken. Dat is gelukt, met unaniem vertrouwen van bestuur en fractie.

Paulien: ,,Ik trek al langere tijd op met Jennifer en heb er het volste vertrouwen in dat zij een goed bestuurder zal zijn voor Nunspeet. Ik blijf zelf graag actief betrokken bij de lokale fractie van de ChristenUnie.”

Jennifer Elskamp zal het Nunspeetse ChristenUnie-geluid nu gaan laten doorklinken in het college. Jennifer: ,,Ik ben dankbaar dat ik deze rol voor Nunspeet mag gaan vervullen. Als ChristenUnie vinden we het belangrijk dat onze inwoners echt gehoord en gezien worden. Als gemeenteraadslid heb ik me ervoor ingezet dat ook de stem van mensen die wat meer op de achtergrond zijn gehoord wordt in de raad. Ik vind het belangrijk om een verbinder te zijn en er zorg voor te dragen dat iedereen meetelt. Dat is wie ik wil zijn als mens en ook wie ik wil zijn als bestuurder. Voor alle inwoners van Nunspeet.”

Gerben Pluim zal de rol van fractievoorzitter op zich gaan nemen. Hij ziet er naar uit om zich samen met het team van fractieleden en steunfractieleden in te zetten om recht te doen aan alle inwoners van de gemeente Nunspeet.

advertentie
Afbeelding
Dion van Werven behaalt eerste podiumplaats op NK karten 8 uur geleden
Afbeelding
Gevarieerd leerlingenconcert door Muziekfabriek 9 uur geleden
Afbeelding
True Colors Café verwelkomt LHBTI+ gemeenschap 9 uur geleden
Afbeelding
Gemeentebelang: Opvang vluchtelingen gaat tijdelijk voor uitbreiding sportcomplex 9 uur geleden
Afbeelding
Veel minder wilde zwijnen op de Veluwe door voedselgebrek afgelopen winter 28 jun, 14:50
Afbeelding
Servicepunt Vrijwilligers onderdeel van Stichting Welzijn Nunspeet 28 jun, 14:48
Afbeelding
Peter Does neemt na 35 jaar afscheid van Harmonie Nunspeet 28 jun, 14:48