SGP-raadslid Gerrit Polinder en Marien Klein waren aanwezig.
SGP-raadslid Gerrit Polinder en Marien Klein waren aanwezig. SGP Nunspeet

SGP toont begrip voor Nunspeetse boeren

Politiek

NUNSPEET De SGP-fractie in de gemeente Nunspeet heeft woensdagochtend de agrariërs uit de gemeente uitgezwaaid. De agrariërs zetten na het ontbijt koers richting de actiedag in Stroe. 

SGP-raadslid -en tevens agrariër- Gerrit Polinder is onder de indruk van de massale opkomst. ,,Ruim 200 boeren hebben zich verzameld bij aan de Oude Molenweg, waaronder veel jongeren, de nieuwe generatie. Het laat zien hoe groot de impact is van de gepresenteerde plannen en hoe groot de zorgen bij onze boeren zijn. Het is hartverscheurend hoe honderden gezinnen in deze regio door deze plannen in complete onzekerheid beland zijn. De landelijke overheid is al decennia lang een onbetrouwbare partner voor onze agrariërs. Ik begrijp heel goed dat zij middels deze actiedag een duidelijk signaal willen afgeven.”

Voordat de boeren werden uitgezwaaid, namen gedeputeerde Peter Drenth en burgemeesters Blom (Nunspeet) en Rozendaal (Elburg) het woord. Met begrip voor de zorgen wensten zij de boeren een goede actiedag en een veilige rit toe. 

Ook SGP-raadslid Marien Klein was aanwezig: ,,De kans is groot dat in grote delen van onze gemeente de hele agrarische sector verdwijnt als de plannen doorgang vinden. Dat heeft grote gevolgen voor ons buitengebied en de leefbaarheid ervan. We zullen ons ook als lokale SGP-fractie volop verzetten tegen deze desastreuse plannen. Ook de afgelopen jaren hebben we gedaan wat we konden. Het lijkt wel alsof de landelijke beleidsmakers en grote politieke partijen niet meer voor rede en boerenverstand vatbaar zijn. Deze plannen zijn voor onze gemeente schadelijk.”

advertentie
advertentie
Afbeelding
Duo-expositie van lokale kunstenaars in Veluvine Nunspeet 3 uur geleden
Afbeelding
Meer aandacht voor archeologisch verleden van Nunspeet en Veluwe 7 uur geleden
Afbeelding
Terug in de tijd: VVV al sinds 1910 voor toeristen 23 sep, 09:30
Afbeelding
Kop van Jut COLUMN 23 sep, 09:00
Afbeelding
Leger des Heils zoekt collectanten in Nunspeet 23 sep, 08:30
Afbeelding
Gratis vakantie voor kinderen in Vierhouten 23 sep, 08:00
Afbeelding
Kulturhus organiseert feestelijke activiteiten in Week van de Ontmoeting 22 sep, 10:00