SGP-raadslid Gerrit Polinder en Marien Klein waren aanwezig.
SGP-raadslid Gerrit Polinder en Marien Klein waren aanwezig. SGP Nunspeet

SGP toont begrip voor Nunspeetse boeren

Politiek

NUNSPEET De SGP-fractie in de gemeente Nunspeet heeft woensdagochtend de agrariërs uit de gemeente uitgezwaaid. De agrariërs zetten na het ontbijt koers richting de actiedag in Stroe. 

SGP-raadslid -en tevens agrariër- Gerrit Polinder is onder de indruk van de massale opkomst. ,,Ruim 200 boeren hebben zich verzameld bij aan de Oude Molenweg, waaronder veel jongeren, de nieuwe generatie. Het laat zien hoe groot de impact is van de gepresenteerde plannen en hoe groot de zorgen bij onze boeren zijn. Het is hartverscheurend hoe honderden gezinnen in deze regio door deze plannen in complete onzekerheid beland zijn. De landelijke overheid is al decennia lang een onbetrouwbare partner voor onze agrariërs. Ik begrijp heel goed dat zij middels deze actiedag een duidelijk signaal willen afgeven.”

Voordat de boeren werden uitgezwaaid, namen gedeputeerde Peter Drenth en burgemeesters Blom (Nunspeet) en Rozendaal (Elburg) het woord. Met begrip voor de zorgen wensten zij de boeren een goede actiedag en een veilige rit toe. 

Ook SGP-raadslid Marien Klein was aanwezig: ,,De kans is groot dat in grote delen van onze gemeente de hele agrarische sector verdwijnt als de plannen doorgang vinden. Dat heeft grote gevolgen voor ons buitengebied en de leefbaarheid ervan. We zullen ons ook als lokale SGP-fractie volop verzetten tegen deze desastreuse plannen. Ook de afgelopen jaren hebben we gedaan wat we konden. Het lijkt wel alsof de landelijke beleidsmakers en grote politieke partijen niet meer voor rede en boerenverstand vatbaar zijn. Deze plannen zijn voor onze gemeente schadelijk.”

advertentie
advertentie
Afbeelding
Brandweer rukt met groot materiaal uit voor bermbrand A28 bij Hulshorst 11 uur geleden
Afbeelding
Nunspeetse kickbokser Maik Mulder (27) wordt prof 11 uur geleden
Afbeelding
Van Hoofddorp naar de Veluwe: ‘Nunspeet straalt rust uit’ 11 uur geleden
Afbeelding
Brandweer houdt water op voorraad wegens groot risico natuurbrand 15 aug, 11:05
Afbeelding
Tuin in lichterlaaie in Nunspeet 15 aug, 08:15
Afbeelding
Flinke bosbrand aan de Houtduiflaan 15 aug, 08:06
Afbeelding
Open bijendag in Nunspeet 12 aug, 09:00