Afbeelding
pixabay

Van huishoudschool naar Residentie Veluwstaete

Politiek

NUNSPEET ,,Het wordt een prachtig gebouw, dat past in deze laan en past in de omgeving. Alleen jammer dat er gebouwd gaat worden in een prijsklasse waar de meeste Nunspeters en ook Elspeters alleen maar van  kunnen dromen”, zei Karel van Bronswijk (CDA Lokaal) in de commissie Ruimte en wonen.

Een plan voor acht appartementen op de locatie van de voormalige huishoudschool aan de F.A. Molijnlaan 166 en vier villa’s op het naastgelegen terrein F.A. Molijnlaan 172 kan komende donderdag rekenen op unanieme steun van de gemeenteraad. De leden praten er zelfs niet meer over, het is een hamerstuk. Commissielid André Timmerman (PvdA/GroenLinks) was tien jaar geleden in deze buurt komen wonen en zag in een groene omgeving aan de Molijnlaan statige huizen met mooie tuinen, maar er was één ‘rotte appel’, de huishoudschool. Het worden wel geen woningen voor starters, maar hij is blij met het plan.

AANKOOP De gemeenteraad had het terrein van de vroegere huishoudschool, inmiddels in eigendom van Landstede, op 27 juni 2013 aangekocht voor 900.000 euro. Een strategische aankoop die van belang kon zijn voor onderwijshuisvesting. Die plannen kwamen niet van de grond en de gemeente verkocht het terrein weer voor de bouw van appartementen. Harry Frens van de Nunspeetse Onroerend Goed Maatschappij (NOM) gaat dit project realiseren met VeluwStaete Residentie BV. Architect is Slaa + Van Asselt Architecten BNA. De tekeningen geven uiterst royale en luxueuze appartementen en penthouses weer. Na het raadsbesluit wordt het plan ter inzage gelegd. Zijn er geen bezwaren dan kan dit najaar gestart worden. Maar het is al helder dat in de buurt niet iedereen blij is met een zo’n massaal en hoog gebouw. 

HUISHOUDSCHOOL Uitgaande van de CBTB werd in 1965 een landbouw-huishoudschool gesticht. 18 april 1967 werd een nieuwgebouwde school aan de F.A. Molijnlaan gerealiseerd. Op 22 mei 1980 kreeg de school de naam De Eekhof. Maar de LHNO-school hield geen stand. Iet Peelen is al die jaren de enige directrice van de school geweest. Het Reformatorisch Instituut voor Vorming en Opleiding nam intrek in het gebouw, fuseerde in 1995 met het Randmeer College in Harderwijk en werd uiteindelijk Landstede. Toen die vertrok stond het gebouw leeg, werd dicht getimmerd en werd jarenlang een verwaarloosde plek aan de Molijnlaan.

Het appartementencomplex dat er nu komt, past qua vormgeving weer helemaal in het beeld van de F.A. Molijnlaan, En dat gaat ook gelden voor de vier woningen op het naast gelegen terrein.

Dick Baas

advertentie
advertentie
Afbeelding
Brandweer rukt met groot materiaal uit voor bermbrand A28 bij Hulshorst 12 uur geleden
Afbeelding
Nunspeetse kickbokser Maik Mulder (27) wordt prof 12 uur geleden
Afbeelding
Van Hoofddorp naar de Veluwe: ‘Nunspeet straalt rust uit’ 13 uur geleden
Afbeelding
Brandweer houdt water op voorraad wegens groot risico natuurbrand 15 aug, 11:05
Afbeelding
Tuin in lichterlaaie in Nunspeet 15 aug, 08:15
Afbeelding
Flinke bosbrand aan de Houtduiflaan 15 aug, 08:06
Afbeelding
Open bijendag in Nunspeet 12 aug, 09:00