Ans Pluim en Corrie Jansen bij Landrust
Ans Pluim en Corrie Jansen bij Landrust Petra van Olst

Gemeentebelang: Opvang vluchtelingen gaat tijdelijk voor uitbreiding sportcomplex

Politiek

NUNSPEET Op de agenda van de gemeenteraad van juni staat een voorstel voor tijdelijke huisvesting van vluchtelingen uit de Oekraïne op camping Landrust. Dit terrein is oorspronkelijk aangekocht met de bedoeling een multifunctioneel sportpark voor Hulshorst te realiseren. Zoals het zich nu laat aanzien zal de raad, gezien de urgentie en het gebrek aan alternatieve locaties, donderdag echter instemmen met dit voorstel.

Gemeentebelang is er zich ervan bewust dat de gemeente Nunspeet haar steentje moet en wil bijdragen aan de opvang van deze vluchtelingen. Raadslid Ans Pluim vindt het echter jammer dat dit voorstel en eventuele alternatieve locaties niet goed is besproken. ,,Uiteraard is snelheid geboden, want bijvoorbeeld over twee maanden met een oplossing komen geeft geen pas. De gemeente is gewoonweg verantwoordelijk om mensen uit de particuliere opvang te huisvesten in een gemeentelijke opvang. Er dient vanuit het college echter beter en eerder naar onze inwoners en de raad te worden gecommuniceerd om onbegrip en onduidelijkheid te voorkomen.”

Ook raadslid Corrie Jansen geeft aan dat door betere communicatie wellicht meer begrip zou zijn voor deze oplossing. ,,De fractie van Gemeentebelang zal doorzetten waar zij al mee bezig was: aandacht vragen voor woningen voor onze eigen inwoners in de vorm van passende woonruimte op korte termijn. Ook zullen wij erop toezien dat het college zich houdt aan de afspraak dat het onderzoek naar het realiseren van multifunctioneel sportpark in Hulshorst, zoals afgesproken in het raadsakkoord, gewoon doorgaat.”

advertentie
advertentie
Afbeelding
Brandweer rukt met groot materiaal uit voor bermbrand A28 bij Hulshorst 11 uur geleden
Afbeelding
Nunspeetse kickbokser Maik Mulder (27) wordt prof 11 uur geleden
Afbeelding
Van Hoofddorp naar de Veluwe: ‘Nunspeet straalt rust uit’ 11 uur geleden
Afbeelding
Brandweer houdt water op voorraad wegens groot risico natuurbrand 15 aug, 11:05
Afbeelding
Tuin in lichterlaaie in Nunspeet 15 aug, 08:15
Afbeelding
Flinke bosbrand aan de Houtduiflaan 15 aug, 08:06
Afbeelding
Open bijendag in Nunspeet 12 aug, 09:00