Petra van Olst-Dekker is een van de acht raadsleden van Gemeentebelang.
Petra van Olst-Dekker is een van de acht raadsleden van Gemeentebelang. Dick Baas

Petra van Olst-Dekker (Gemeentebelang) is enthousiast en gedreven

Politiek Politiek

NUNSPEET De Nunspeetse gemeenteraad heeft vijf nieuwe raadsleden en twee nieuwe burgerraadsleden. Wie zijn dat en waarom willen zij een bijdrage leveren aan de Nunspeetse politiek? Deze week een gesprek met Petra van Olst-Dekker, 52 jaar en lid van de fractie van Gemeentebelang.

Ze stond bij de gemeenteraadsverkiezingen als nummer 9 op de kandidatenlijst van Gemeentebelang. Ze kreeg 200 stemmen en was daarmee met voorkeur gekozen. Ze steeg met dit aantal stemmen naar de vierde plek. Een knappe prestatie voor een nieuwkomer.

Petra Dekker komt uit een Nunspeetse familie. Al wekt haar paspoort een andere indruk. Geboren in de Noord-Oost Polder in het dorpje Ens, waar haar ouders toen een poosje woonden. Toen Petra een jaar of drie was kwam ze in Nunspeet. Haar opa Marinus Dekker speelde in het 1e elftal van VV Nunspeet en had een tegelzetbedrijf, waar haar vader ook werkte.

Ze woonde aan de Lijsterbesweg, aan de Eikbosserweg en in Doornspijk. ,,Dat was een boerderij, heerlijke tijd.” Leerde daar haar man kennen. Johan van Olst werkt dit jaar al veertig jaar als grondwerker bij Van Werven. Ze trouwden en kregen een zoon en een dochter. 

SCHOOL Petra zat op de Franciscusschool, even huishoudschool en daarna de Agrarische school. Interessant: Petra en wethouder Jaap Groothuis zaten in dezelfde klas. De middelbare school maakte ze niet af, ze wilde werken. Dan dus de verhalen over de horeca bij De Beyaerd in Hulshorst en Catering Culinair, de overstap naar de zorg in De Voord en sinds juli de verslavingszorg in Het Kodal. Daarvoor gevraagd door fractiegenoot Martin Juffer. ,,Ik werk daar met veel plezier.”

POLITIEK Politiek kwam bij Algemeen Belang Nunspeet van Henk Junte. Petra werd daarvoor gevraagd, vond het leuk, kwam als nummer 2 op de lijst in 2018, maar ABN kreeg geen zetel. Ze meldde zich bij Gemeentebelang en werd raadslid. Ze zit nu in de commissie Ruimte en Wonen. ,,Dat is even wennen. Hele andere onderwerpen dan zorg, dus goed voorbereiden.” De eerste woordvoering ging prima.

Dick Baas

advertentie
advertentie
Afbeelding
Brandweer rukt met groot materiaal uit voor bermbrand A28 bij Hulshorst 12 uur geleden
Afbeelding
Nunspeetse kickbokser Maik Mulder (27) wordt prof 12 uur geleden
Afbeelding
Van Hoofddorp naar de Veluwe: ‘Nunspeet straalt rust uit’ 12 uur geleden
Afbeelding
Brandweer houdt water op voorraad wegens groot risico natuurbrand 15 aug, 11:05
Afbeelding
Tuin in lichterlaaie in Nunspeet 15 aug, 08:15
Afbeelding
Flinke bosbrand aan de Houtduiflaan 15 aug, 08:06
Afbeelding
Open bijendag in Nunspeet 12 aug, 09:00