Henny Zijlstra popelt om van start te gaan als burgerraadslid, maar eerst even met vrouw en dochters op familiebezoek in Canada.
Henny Zijlstra popelt om van start te gaan als burgerraadslid, maar eerst even met vrouw en dochters op familiebezoek in Canada. Dick Baas

Burgerraadslid Henny Zijlstra (CDA): ‘Ik houd van politiek dichtbij mensen´

18 juli 2022 om 12:26 Politiek

NUNSPEET De Nunspeetse gemeenteraad heeft vijf nieuwe raadsleden en twee nieuwe burgerraadsleden. Wie zijn dat en waarom willen zij een bijdrage leveren aan de Nunspeets politiek? Deze week een gesprek met Henny Zijlstra, 51 jaar en burgerraadslid voor CDA Lokaal.

Eenmansfracties in de gemeenteraad mogen zich laten ondersteunen door twee burgerraadsleden. CDA Lokaal maakt daar gebruik van en heeft naast Alma van Maanen als tweede lid Henny Zijlstra aangewezen. Henny gaat met raadslid Karel van Bronswijk de commissie Ruimte en Wonen doen. 

NEWSITE BV Henny Zijlstra is ondernemer en is sinds 2019 mede-eigenaar van Newsite BV, een bedrijf dat websites ontwikkelt en beheert voor maatschappelijke en educatieve organisaties, gevestigd in Hattem. Daarvoor was hij in 2012 Webcoach Service begonnen vanuit Nunspeet. Eerder had Henny in Egypte al een bedrijf opgestart en was hij werkzaam als projectleider in diverse organisaties. Hij vat het samen: ,,Ik ben ondernemer en vormgever in hart en nieren met 25 jaar ervaring in vormgeving, maken van websites en organisaties helpen bij hun digitalisering.” Hij studeerde grafische vormgeving aan Kunstacademie Minerva in Groningen, vervolgens geschiedenis in Leiden en deed ontwikkelingswerk in Egypte. Hij woonde toen in Caïro waar hij zijn vrouw Claudette ontmoette. Zij komt uit Canada, maar heeft wel een Groningse oma die aan het einde van de oorlog verkering kreeg met een Canadese soldaat. Claudette werkt nu bij Nestlé in Nunspeet als product specialist in de babyvoeding. Henny en Claudette hebben twee dochters van 14 en 9 en wonen sinds 2009 in Nunspeet.

POLITIEK Henny komt uit een Friese familie, maar is geboren in Uithuizermeeden, waar zijn vader leraar aan de Mavo was. Zijn ‘pake’, opa, behoorde tot de AR en was fractievoorzitter in Veenwouden, Zijn broer Ab is fractievolger bij de CU in Arnhem. Henny voelt zich thuis in CDA Nunspeet. ,,Ik houd van politiek dichtbij mensen en dicht bij huis. Ik vind het mooi om onderdeel te zijn van het politieke gebeuren in en om het gemeentehuis.”

Dick Baas

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie