Alice van de Steeg-van den Hardenberg is de eerste 'deerne uit Elspeet', die lid is van de gemeenteraad.
Alice van de Steeg-van den Hardenberg is de eerste 'deerne uit Elspeet', die lid is van de gemeenteraad. Dick Baas

Alice van de Steeg (CU): ‘Wat ingewikkeld is, is leuk’

Politiek Politiek

ELSPEET De Nunspeetse gemeenteraad heeft zeven nieuwe raadsleden en twee nieuwe burgerraadsleden. Wie zijn dat en waarom willen zij een bijdrage leveren aan de Nunspeetse politiek? Deze week een gesprek met Alice van de Steeg-van den Hardenberg, 35 jaar en lid van de fractie ChristenUnie.

Die naam Van den Hardenberg gebruikt ze eigenlijk niet. De aanduiding bij de opsomming van raadsleden beperkt zich tot Alice van de Steeg. ,,Het heeft lang geduurd voor ik aan de naam Van de Steeg gewend was.” En nu moet ze wennen aan het gemeenteraadswerk, want dat kwam wel onverwacht. Ze stond als nummer 6 op de kandidatenlijst en voelde zich op haar gemak in de steunfractie. Maar Jennifer Elskamp werd wethouder, Jeroen Marcus maakt een andere keuze en dus was Alice aan de beurt. 

Ze heeft het goed afgewogen en ja gezegd. Het politieke debat vindt ze leuk en ze hoopt dat met het raadsakkoord dat debat er ook zal komen. Ze wil graag een bijdrage leveren om de standpunten van de ChristenUnie helder te maken. Het gaat tijd van haar vragen. Er komen zoveel nieuwe dingen op haar af. Nieuwe thema’s, nieuwe mensen leren kennen. Als ze nu weg gaat vragen haar twee kinderen: ,,Ga je voor je echte werk of voor de gemeente?” Dan is echtgenoot Tim de huisman. Hij is ook projectleider Audiovisueel bij Wuestman in Harderwijk.

PHILADELPHIA Alice van de Steeg zat in Elspeet op de Eben-Haezerschool, ging naar de Fruytier en volgde daarna de opleiding sociaal werk. Ze liep stage bij Philadelphia Zorg en is daar gebleven. Nu al zo’n vijftien jaar. Verrassend is, dat zij in Amsterdam werkt. Ze is teamleider en stuurt een team aan van mensen die de intake verzorgen. Daarmee vervult ze een geheel andere functie dan werken met cliënten. Ook dat past bij haar. En ook bij de uitspraak: ,,Het is leuk als het een beetje ingewikkeld is. Dan kun je oplossingen zoeken.”

TAKEN Welke onderwerpen Alice voor haar rekening gaat nemen moet nog groeien. Zowel Gerben Pluim als Alice zijn deskundig op het Sociaal Domein. De ‘Elspeetse deerne’ heeft er zin in.

Dick Baas

advertentie
advertentie
Afbeelding
Duo-expositie van lokale kunstenaars in Veluvine Nunspeet 5 uur geleden
Afbeelding
Meer aandacht voor archeologisch verleden van Nunspeet en Veluwe 9 uur geleden
Afbeelding
Terug in de tijd: VVV al sinds 1910 voor toeristen 23 sep, 09:30
Afbeelding
Kop van Jut COLUMN 23 sep, 09:00
Afbeelding
Leger des Heils zoekt collectanten in Nunspeet 23 sep, 08:30
Afbeelding
Gratis vakantie voor kinderen in Vierhouten 23 sep, 08:00
Afbeelding
Kulturhus organiseert feestelijke activiteiten in Week van de Ontmoeting 22 sep, 10:00