Afbeelding
SGP Nunspeet

SGP-fractie stelt vragen over schoolzwemmen

Politiek Politiek

NUNSPEET Sportbedrijf Nunspeet, waar zwembad de Brake ook deel vanuit maakt, heeft het voornemen om met ingang van het cursusjaar 2023-2024 het traditionele schoolzwemmen in te ruilen voor een nieuw concept, het zogenaamde Swim2Play. 

Waar voorheen het schoolzwemmen werd ingezet om een zwemdiploma te behalen is dit concept erop gericht dat kinderen meer spelenderwijs regelmatig zwemmen. De SGP fractie in de gemeente Nunspeet heeft hier schriftelijke vragen over gesteld aan het college van B en W. 

GEEN ZWEMDIPLOMA Raadslid Gerrald Bronkhorst legt uit: ,,Er zijn veel kinderen die al een zwemdiploma hebben als ze beginnen met schoolzwemmen. Het doel van dit nieuwe concept is om de zwemvaardigheden van die kinderen op peil te houden. Dat is een begrijpelijk streven. Maar we mogen de groep kinderen niet uit het oog verliezen die nog geen zwemdiploma heeft gehaald. Vooral voor grotere gezinnen zien we dat het volgen van zwemles buiten het schoolzwemmen om soms niet lukt. Soms heeft dat een financiële oorzaak, maar we horen ook regelmatig terug dat het ouders qua tijdsinvestering niet lukt.”

ZWEMVEILIGHEID De SGP fractie heeft in de schriftelijke vragen aandacht gevraagd voor deze problematiek. ,,We willen van het college weten of zij op de hoogte zijn van de voornemens van het sportbedrijf. Ook hebben we gevraagd wat precies de motivatie is om voor dit concept te kiezen. Daarnaast willen wij als SGP-fractie ook weten of er meegedacht wordt met ouders die om wat voor reden dan ook hun kind nog geen diploma hebben laten halen. We wachten de beantwoording af en zullen dan een vervolg bepalen. Wat ons betreft moeten we ons als gemeente inzetten voor de zwemveiligheid van álle kinderen.” 

Het college zal binnen enkele weken schriftelijk reageren op de vragen van de SGP-fractie. 

advertentie
advertentie
Afbeelding
Duo-expositie van lokale kunstenaars in Veluvine Nunspeet 5 uur geleden
Afbeelding
Meer aandacht voor archeologisch verleden van Nunspeet en Veluwe 9 uur geleden
Afbeelding
Terug in de tijd: VVV al sinds 1910 voor toeristen 23 sep, 09:30
Afbeelding
Kop van Jut COLUMN 23 sep, 09:00
Afbeelding
Leger des Heils zoekt collectanten in Nunspeet 23 sep, 08:30
Afbeelding
Gratis vakantie voor kinderen in Vierhouten 23 sep, 08:00
Afbeelding
Kulturhus organiseert feestelijke activiteiten in Week van de Ontmoeting 22 sep, 10:00