Korine Koers-van de Brake gaat in de fractie Gemeentebelang de financiële zaken voor heer rekening nemen.
Korine Koers-van de Brake gaat in de fractie Gemeentebelang de financiële zaken voor heer rekening nemen. Eigen foto

In gesprek met raadslid Korine Koers (GB)

Politiek Politiek

NUNSPEET De Nunspeetse gemeenteraad heeft zeven nieuwe raadsleden en twee nieuwe burgerraadsleden. Wie zijn dat en waarom willen zij een bijdrage leveren aan de Nunspeetse politiek? Deze week een gesprek met Korine Koers-van de Brake, 48 jaar en lid van de fractie van Gemeentebelang.

Het is wel grappig om twee keer op hetzelfde adres een gesprek te hebben met een nieuw Nunspeets raadslid. In 2018 werd Edward Koers voor Gemeentebelang lid van de gemeenteraad. In oktober 2019 bedankte hij als raadslid. Echtgenote Korine heeft nu het stokje overgenomen.

Zij heeft volmondig ja gezegd toen haar gevraagd werd om voor Gemeentebelang op de kandidatenlijst voor de gemeenteraad bij de eerste tien kandidaten te gaan staan. Maar eigenlijk had ze iets anders in de gedachten. Korine wilde vrijwilligerswerk gaan doen. ,,Ik had tijd. De jongens zijn bijna 16 en 17.  Edward was net uit de raad. Ik wilde dus eens kijken of de steunfractie van Gemeentebelang wat voor mij is. Echt niet met de bedoeling om raadslid te worden”. Het liep anders.

RABO Korine werkt al 26 jaar bij de Rabobank. ,,Daar ben ik nu aan mijn elfde baan begonnen. De Rabobank biedt heel veel mogelijkheden voor ontplooiing.” Ze heeft bijna al die tijd in Utrecht gewerkt.

Korine is een dochter van Beert en Driesje van de Brake van de Hullerweg. Kornelis is haar opa. Ze ging naar de Ds. van Stuyvenbergschool en de Jacobus Fruytier, eerst havo en toen mavo. Ze kon goed leren, maar had er niet zoveel zin in. Na de MEAO in Zwolle ging ze aan het werk. Hbo deed ze later in de avonduren.

POLITIEK Korine Koers heeft altijd Gemeentebelang gestemd. Ze voelt zich thuis in een partij met mensen uit diverse landelijke politieke achtergrond. Ze stemt zelf D66. Met haar Rabo-achtergrond is zij de financiële specialist in de fractie. ,,Dat is nog wel ingewikkeld. Een bank werkt heel anders dan een gemeente.” Het werken in de gemeenteraad vat ze in één zin samen: ,,Ik krijg veel energie van het feit dat je op hoofdlijnen mag meedenken over wat goed is voor Nunspeet.”

Dick Baas

advertentie
advertentie
Afbeelding
Duo-expositie van lokale kunstenaars in Veluvine Nunspeet 3 uur geleden
Afbeelding
Meer aandacht voor archeologisch verleden van Nunspeet en Veluwe 7 uur geleden
Afbeelding
Terug in de tijd: VVV al sinds 1910 voor toeristen 23 sep, 09:30
Afbeelding
Kop van Jut COLUMN 23 sep, 09:00
Afbeelding
Leger des Heils zoekt collectanten in Nunspeet 23 sep, 08:30
Afbeelding
Gratis vakantie voor kinderen in Vierhouten 23 sep, 08:00
Afbeelding
Kulturhus organiseert feestelijke activiteiten in Week van de Ontmoeting 22 sep, 10:00