Afbeelding
Pixabay

Geheimhouding rond grondruil met eigenaar terrein Kerkendriest

Politiek

De financiële consequenties van de grondruil tussen de gemeente Nunspeet en de eigenaar van een perceel grond aan de Kerkendriest worden niet openbaar gemaakt. De gemeenteraad wordt gevraagd de geheimhouding hierover te bekrachtigen. Gebruik wordt gemaakt van de mogelijkheid die de wet biedt dat het openbaar worden voor de deal de belangen van de gemeente kan schaden.

De eigenaar van de gronden had aanvankelijk het plan 21 sociale huurappartementen te bouwen aan de Driestweg/ Kerkendriest. Om verschillende redenen, waaronder de gestegen bouwkosten, bleek het plan niet haalbaar. De gemeente had echter een claim in dit plan gelegd op de grond achter de woningen voor de aanleg van extra parkeerplaatsen aan de Kerkendriest.

Mede vanwege die claim is het daarna de gemeente geweest, zo geeft Groothuis aan, die met de eigenaar in gesprek is gegaan om te zien waar woningbouw dan wel mogelijk is voor deze ontwikkelaar. De sociale woningbouw in de gemeente Nunspeet wil men graag overlaten aan Omnia gezien de waarborgen dat de woningen dan ook meerdere jaren voor de doelgroep beschikbaar blijven.

De gemeente werd er tevens mee geconfronteerd dat de plannen van een zorggroep aan de Smithstraat geen doorgang vonden. Dat resulteerde erin dat met de eigenaar van de gronden aan de Kerkendriest overeenstemming werd bereikt over de bouw van 21 woningen in de sector midden huur in het gebied van de voormalige Kijktuinen aan de Kienschulpenweg. Volgens wethouder Groothuis bestaat ook aan deze woningen grote behoefte binnen de gemeente Nunspeet. Het gaat om een stuk grond van rond de 3.438 vierkante meter. Dat is aanzienlijk groter dan het stuk grond aan de Kerkendriest.

Groothuis geeft aan dat de gemeente veel waarde hecht aan sociale woningbouw. Van prijsgeven sociale woningebouw is volgens hem dan ook geen sprake.

Wijnand Kooijmans

advertentie
advertentie
Afbeelding
Midwinterwandeling samen met Veluwse midwinterhoornblazers 7 uur geleden
Afbeelding
Kritiek van commissie op onderhoud begraafplaatsen in gemeente 9 uur geleden
Afbeelding
Wie helpt VluchtelingenWerk Nunspeet? 10 uur geleden
Afbeelding
Gemeente Nunspeet hengelt Nederlands Kampioenschap Tijdrijden binnen 12 uur geleden
Afbeelding
Moed= angst + actie COLUMN 13 uur geleden
Afbeelding
Authentieke Ierse danskerstshow in theater Veluvine 7 dec, 18:00
Afbeelding
‘Is geheim, kan niks zeggen’ Politieke analyse 7 dec, 15:00