Martin Juffer (l) en Corrie Jansen gunnen iedereen een passende woning in de gemeente.
Martin Juffer (l) en Corrie Jansen gunnen iedereen een passende woning in de gemeente. Gemeentebelang

Gemeentebelang vraagt om visie wonen en zorg

23 november 2022 om 09:00 Politiek

Door de gemeente Nunspeet is onderzoek uitgevoerd naar de mogelijkheden voor het combineren van wonen en zorg. Dat geeft het college van B en W aan in antwoord op vragen van Gemeentebelang. 

De uitkomsten worden begin 2023 bekend gemaakt. Verschillende zorgaanbieders, het zorgkantoor en Omnia Wonen zijn bij het onderzoek betrokken geweest. In de commissie Ruimte en Wonen is meerdere keren om het onderzoek gevraagd. 

Gemeentebelang vindt het belangrijk dat er voldoende passende woningen komen voor bijvoorbeeld ouderen en mensen met een beperking. Daarnaast wil men ook voldoende aandacht voor de uitstroom vanuit beschermd wonen, maatschappelijke opvang en de mogelijkheid om te wonen in combinatie met welzijn. Op basis van het onderzoek moet onder meer worden bepaald hoeveel en welke woningen voor deze doelgroepen nodig zijn. Gemeentebelang vindt het belangrijk dat belangenorganisaties goed betrokken worden bij de uitwerking van de visie en dat de visie goed aansluit bij de vraag vanuit de eigen inwoners. 

Raadslid Martin Juffer: “Wij zien kans om welzijn, wonen en zorg als cluster met elkaar te verbinden zodat er locaties ontstaan zoals de Veluwse Heuvel. Locaties waar iedere inwoner van onze gemeente graag verder oud wil worden en zelf de regie kan houden.”

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie