Afbeelding
pixabay

Alternatief gezocht voor nieuwe huisartsenpost in dorp Elspeet

29 november 2022 om 14:00 Politiek

Er wordt gezocht naar een alternatief voor de bouw van een nieuwe huisartsenpost in Elspeet. Het oorspronkelijke plan voor deze post aan de Nachtegaalweg is onder meer door de gestegen bouwkosten niet meer realiseerbaar.

Door de gemeenteraad is eerder al groen licht gegeven voor de bouw maar door vele rechtszaken ligt de verwezenlijking inmiddels al rond de drie jaar stil. Initiatiefnemer huisarts André Peters uit Garderen wil een gewijzigd plan alsnog op de aangegeven locatie zien te realiseren. Daarnaast maakt hij zich sterk voor de continuïteit van de huisartsenzorg in Elspeet waar inmiddels één huisarts is gestopt.

De zaak werd in de iets meer dan tien minuten durende raadsvergadering aan de orde gesteld door Karel van Bronsweg (CDA Lokaal). Onder meer omdat één van de drie spoedeisende ambulanceritten te laat komt in Elspeet en Vierhouten maakt hij zich ernstige zorgen over de huisartsenzorg in beide plaatsen. Hij wil dat het college van burgemeester en wethouders zich tot het uiterste inspant om de huisartsenzorg in Elspeet te waarborgen.

Van Bronswijk herhaalde zijn verzoek te bezien of de komst van een ambulancepost bij het nieuw te ontwikkelen gezondheidscentrum wellicht kan bijdragen aan de verwezenlijking van dit centrum. Mede omdat naast Elspeet en Vierhouten de ambulance ook vaak te laat komt in buurtdorp Uddel.

Van Bronswijk riep de gemeente ook op breed aandacht te geven aan het noodfonds van tien miljoen euro dat de provincie Gelderland wil instellen voor ondersteuning aan onder meer dorpshuizen, zwembaden, musea en verenigingen die door de energiecrisis in de knel komen. 

Wethouder Mark van de Bunte zegt dat de gemeente zeker vooraan wil staan als het gaat om gelden uit dit fonds te verkrijgen. Maar dat gewacht moet worden tot de plannen voor het fonds definitief zijn uitgewerkt door de provincie. Daarna gaat actie ondernomen worden richting betrokkenen.

Wijnand Kooijmans

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie