Afbeelding
Afbeelding ter illustratie

Opvang vervoer Oekraïnse vluchtelingen naar school goed geregeld

21 januari 2023 om 08:26 Politiek

Met het beschikbaar stellen van een bedrag van 11.363 euro is het vervoer van Oekraïense vluchtelingen van en naar school voor dit jaar verzekerd. De gemeente Nunspeet is hiervoor verantwoordelijk en mogen de wijze waarop ook zelf invullen. Zo mag worden afgeweken van de regels die wettelijk gelden voor het reguliere leerlingenvervoer.

Wijnand Kooijmans

Voor het onderwijs aan de Oekraïense vluchtelingen zijn met het onderwijsveld brede afspraken gemaakt. De kleuters krijgen les in de kleutergroepen op de verschillende basisscholen binnen de gemeente. De groepen drie tot en met acht krijgen les in de Oekraïense taalklas op de Morgenstern en het voortgezet onderwijs wordt verzorgde door de internationale schakelklas Harderwijk in de Veluvine in Nunspeet.

Omdat het leerlingenvervoer door Viavé al onder grote druk staat met de huidige leerlingen is er voor gekozen maatwerk te leveren voor de Oekraïense vluchtelingen. Met de overgang van de vluchtelingen naar de gemeentelijke opvang in vakantieparken is de afstand naar de scholen vergroot. Het wordt door het college van burgemeester en wethouders niet passend/veilig gevonden de kinderen te vragen naar school te fietsen. Dit geldt ook voor kinderen die in Elspeet of Vierhouten wonen en naar de taalklas gaan. Het gaat om zeventien kinderen die gebruik moeten maken van het leerlingenvervoer.

Er wordt al een busje gehuurd door Nunspeet Biedt Onderdak (NBO) dat staat bij Europarcs. Daarnaast wordt een extra busje gehuurd voor Landrust in Hulshorst. Voor kinderen in Elspeet en Vierhouten is de Stichting Welzijn Nunspeet bereid gevonden deze naar de taalklas te vervoeren. Voor de busjes op de parken wordt gebruik gemaakt van twee vrijwillige Oekraïense chauffeurs die via NBO zijn gestart. Zij krijgen een vergoeding van maximaal 180 euro per maand voor maximaal veertig weken. per jaar. Verder wordt een kilometervergoeding van 94 eurocent uitbetaald gezien de gestegen brandstofprijzen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie