Afbeelding
Wijnand Kooijmans

Marcel van Klompenburg (SGP) pleit voor snelle oplossing voor gesloten uitkijktoren Stakenberg

14 september 2023 om 10:20 Politiek

Er moet zo snel mogelijk een oplossing worden gevonden voor het niet bruikbaar zijn van de uitkijktoren op de speelweide Stakenberg. Dat was de boodschap van Marcel van Klompenburg van de SGP in de commissie Ruimte en Wonen van de Nunspeetse gemeenteraad.

De toren is gesloten door het college van burgemeester en wethouders en afgezet met hekken. Oorzaak: houtrot en vandalisme. Dat vindt Van Klompenburg een kwalijke zaak omdat de toren nog geen zeven jaar oud is en van groot belang is voor toeristen en eigen inwoners. Zeker omdat hierdoor niet kon worden genoten van het prachtige uitzicht vanaf de toren op de bloeiende heidevelden. Hij denkt dat er jaarlijks een controle plaatsvindt op onder meer het aspect veiligheid en vraagt zich daarom af waarom de schade niet eerder is geconstateerd. Maar ook of bij de bouw wel gebruik is gemaakt van duurzame materialen.

Hij wil dat het college zo snel mogelijk komt met een voorstel zodat de uitkijktoren weer beschikbaar is. Wethouder Jaap Groothuis beloofde dit aan te kaarten in het college omdat het gaat om een kwestie die valt onder de verantwoordelijkheid van collega wethouder Wichert Stoffer.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie