De sloperij verdwijnt; de garage blijft aanwezig.
De sloperij verdwijnt; de garage blijft aanwezig.

Ontwerpbestemmingsplan autosloperij Van Olst

19 november 2023 om 12:42 Politiek

Er is een ontwerpbestemmingsplan opgesteld voor het deel van autosloperij Van Olst aan de Hullerweg dat resteert na beëdiging van het bedrijf. 

Een deel van de gronden is aangekocht door de gemeente Nunspeet om de realisatie van een nieuw transformatiestation en schakeltuin door Liander mogelijk te maken. Daar bestaat een harde noodzaak toe om te kunnen anticiperen op de groeiende vraag naar transportcapaciteit van energie. 

Op de gronden die niet zijn aangekocht door de gemeente wordt de bestemming van twee bedrijfswoningen en zes appartementen gewijzigd naar ‘wonen’. Daarnaast wordt de bestemming automontagebedrijf gewijzigd ten behoeve van een compacte autogarage. Na het afstoten van het sloopbedrijf blijft Van Olst wel actief als garagebedrijf. Het bestemmen van het transformatiestation en de schakeltuin zijn niet opgenomen in het nu vastgestelde ontwerpbestemmingsplan. Hiervoor wordt een apart bestemmingsplan opgesteld. Het nu vastgestelde plan wordt ter inzage gelegd. In die periode kunnen eventuele zienswijzen(bezwaren) worden ingediend. 

Uiteindelijk moet de raad een besluit nemen over een definitief bestemmingsplan.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie